Hlavní navigace

Společnost Ablon Group získala pozemky pro bytovou výstavbu

Ablon Group Limited dnes oznámil, že získal pozemky o výměře 394 701 m2 situované ve vzdálenosti 30 km jihozápadně od centra Prahy za cenu 7,1 milliónů euro.

Doba čtení: 1 minuta

Výstavba na těchto pozemcích na okraji Prahy nám umožní, abychom se podíleli na trvalém růstu, který vykazuje pražský rezidentní trh, řekl dnes Uri Heller, zakladatel a generální ředitel Ablonu. Pořízení těchto pozemků také pomůže diverzifikovat naše pražské portfolio, ve kterém převládají administrativní a prodejní prostory situované poblíž hlavních pražských obchodních zón, doplnil Heller.

Nákup pozemků byl zahájen v prosinci 2006 a Ablon věří, že získá stavební povolení v druhé polovině příštího roku. V místě společnost plánuje výstavbu 320 rodinných domů, z toho 50% budou dvojdomy s podlahovou plochou po 150 m2, 47% samostatně stojící rodinné domy s podlahovou plochou 150 až 330 m2 a 3% terasové domy s podlahovou plochou po 150 m2. V daném místě se také počítá s výstavbou mateřské školy, obchodů a dalších objektů občanské vybavenosti. Ablon plánuje, že zahájí nabídku prodeje přibližně v lednu 2009. Výstavba bude probíhat ve třech jednoletých etapách, jejich načasování se bude řídit poptávkou na trhu.

Chtěli bychom pokračovat ve výstavbě obytných kapacit a zaměřit se na modelové až luxusní bydlení v atraktivních lokalitách některých vybraných měst střední a východní Evropy, dodal Uri Heller.