Hlavní navigace

Služby GE Capital Multiservis využívalo v roce 2002 téměř 538 tisíc klientů, o 17 procent více než v předchozím roce

5. února 2003

Zájem o nákup na splátky, ať již prostřednictvím Multiservis úvěru či O.K. karty, v průběhu roku 2002 stoupal. V tomto roce v České republice aktivně využívalo O.K. kartu 303 566 klientů (meziroční nárůst 23 procent) a bylo uzavřeno 233 933 nových smluv na Multiservis úvěr (meziroční nárůst 6 procent). Celkem tak služby společnosti GE Capital Multiservis v roce 2002 využívalo 537 499 klientů.

Objem financovaného zboží prostřednictvím Multiservis úvěru v České republice v roce 2002 dosáhl hodnoty více než 2,43 miliardy korun (meziroční nárůst 22 %). Průměrná financovaná částka s využitím Multiservis úvěru se pohybovala okolo 10 tisíc korun. Prostřednictvím úvěrových O.K. karet bylo v České republice během roku 2002 financováno zboží ve výši 2,78 miliardy korun. První transakce dosáhly v průměru 8 000 korun, následné transakce se pohybovaly průměrně okolo 1 800 korun.

Mezi zbožím, které bylo v České republice na Multiservis úvěr nakupováno nejčastěji, byla v roce 2002 hnědá technika (34 %), bílá technika (25 %) a telefony (21 %). Dále počítačové vybavení a nábytek. „Jsme velice potěšeni, že zájem o nákup na splátky prostřednictvím produktů společnosti GE Capital Multiservis znovu vzrostl. V roce 2002 bylo tradičně nejsilnějším obdobím před Vánocemi, kdy se financovalo téměř čtyřicet procent celkového objemu roku 2002,“ uvedl Jiří Pathy, ředitel a předseda představenstva GE Capital Multiservis.

Mezi významné novinky, které společnost GE Capital Multiservis nabídla v roce 2002 svým klientům patří především možnost výběru z 257 bankomatů sesterské společnosti GE Capital Bank nebo možnost pojištění schopnosti splácet úvěr. „Podobným způsobem chceme služby klientům vylepšovat i v roce 2003. Máme největší předpoklady, že naše výsledky v letošním roce opět vzrostou,“ vysvětluje Jiří Pathy.

Podobných výsledků dosáhla společnost GE Capital Multiservis také na Slovensku. V roce 2002 zde bylo uzavřeno celkem 34 403 smluv na Multiservis úvěr. O.K. kartu zde aktivně využívalo 50 939 klientů. Objem financovaného zboží prostřednictvím Multiservis úvěru dosáhl na Slovensku hodnoty více než 400 milionů slovenských korun. U O.K. karet byl objem financovaného zboží 551 milionů slovenských korun. Stejně jako v České republice byl na Slovensku největší zájem o hnědou a bílou techniku, počítačové vybavení, nábytek a telefony.

Nákupní úvěrová O.K. karta je založena na principu revolvingového (automaticky se obnovujícího) úvěru. Zákazník pouze jedinkrát uzavře smlouvu a při každém dalším nákupu se již prokazuje pouze O.K. kartou a občanským průkazem. Životnost této úvěrové karty je prakticky neomezena. Úvěrový rámec je u O.K. karty 20 násobkem zvolené měsíční platby a pohybuje se v rozmezí 10 000 – 75 000 Kč.

Spotřebitelský úvěr Multiservis umožňuje nakoupit zboží bez potřebné hotovosti. Na rozdíl od leasingu se ihned po nákupu na úvěr stává zákazník vlastníkem zakoupeného zboží. Multiservis úvěr může zákazník využít až do částky 75 000 Kč. U úvěru do 18 000 Kč není potřeba potvrzení o zákazníkově příjmu. Multiservis úvěr je možné kdykoliv předčasně splatit.

Při žádosti o produkty GE Capital Multiservis (Multiservis úvěr a O.K. kartu) není třeba ručitele. Zákazník tak nemusí žádat nikoho ze svých blízkých o jištění úvěru. Nákup zboží na splátky je velmi rychlý, pohodlný a jednoduchý. Produkty splátkového prodeje společnosti GE Capital Multiservis – Multiservis úvěr a úvěrovou O.K. kartu -, lze využít ve více než 6 000 obchodech po celé České republice. Více informací o službách společnosti GE Capital Multiservis zákazník nalezne na bezplatné telefonní lince 800 13 11 11 nebo na internetové adrese: www.gecapital.cz.

* * *

GE Consumer Finance je s aktivy o objemu vyšším než 70 miliard USD vedoucí společností, která poskytuje finanční služby spotřebitelům, obchodníkům a auto dealerům ve více než 35 zemích světa. GE Consumer Finance, která je jednou ze společností General Electric, poskytuje služby například v oblasti kreditních karet, spotřebitelských úvěrů, splátkového prodeje, leasingu, hypoték a pojišťovnictví. GE je diversifikovaná společnost, která nabízí své služby, technologie i atraktivní produkty po celém světě. V České republice působí tyto společnosti patřící do GE Consumer Finance: GE Capital Bank, GE Capital Multiservis a GE Capital Leasing.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).