Hlavní navigace

Skupina Pioneer Investments rozšiřuje nabídku v ČR

S platností od 27. července 2005 schválila Komise pro cenné papíry ČR veřejnou nabídku dalších 17 podfondů Pioneer Funds. Český klient si tak bude moci vybrat z celkového počtu 79 zahraničních podílových fondů Pioneer Investments.

Nově registrované podfondy Pioneer Funds:

• EASTERN EUROPEAN EQUITY €
  • EASTERN EUROPEAN EQUITY (USD)
  • EMERGING MARKET EQUITY GROWTH €
  • EMERGING MARKET EQUITY GROWTH (USD)
  • Euro Strategic Bond €
  • European Quant Equity €
  • Global High Yield €
  • Global High Yield (ESD)
  • GREATER CHINA EQUITY (USD)
  • GREATER CHINA EQUITY €
  • PACIFIC (EX.JAPAN) EQUITY €
  • PACIFIC (EX.JAPAN) EQUITY (USD)
  • PIONEER EURO INFLATION LINKED €
  • PIONEER EUROPEAN EQUITY YIELD €
  • PIONEER TOP US PLAYERS €
  • PIONEER TOP US PLAYERS (USD)
  • PIONEER TOTAL RETURN DYNAMIC €

Rozšířená nabídka podfondů zahrnuje akciové fondy, které investují na trzích východní Evropy a na rozvíjejících se (emerging) trzích a jsou zaměřeny na vyšší výnosový potenciál. Akciový GREATER CHINA EQUITY např. přináší investorům výnosovou specifiku jihovýchodní Asie.

I dluhopisové Global High Yield a Euro Strategic Bond jsou cílovány na vyšší výnosový potenciál, ve srovnání s klasickými dluhopisovými fondy.

Akciový TOP US PLAYERS se soustřeďuje na strategie využívající akcií vybraných významných amerických firem.

Podfondy, jež byly Komisí pro cenné papíry ČR nově schváleny k veřejné nabídce, přinášejí investiční příležitost dvojího typu. Zkušenějším českým klientům dávají možnost doplňovat jádrové investiční pozice v portfoliu o specifické investiční strategie, které přinášejí potenciál vyššího výnosu. Klientům, kteří se neorientují ve složitých strategiích a jsou konzervativní, přináší nová nabídka možnost investovat do produktů zaměřených na absolutní výkonnost bez ohledu na vývoj na trzích jako je např. TOTAL RETURN DEFENSIVE, TOTAL RETURN DYNAMIC a EURO STRATEGIC BOND. Samozřejmě každý fond je specifický a přináší i specifické riziko, říká Petr Šimčák, ředitel Strateg Centra a vývoje produktů Pioneer Asset Management, a.s.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).