Hlavní navigace

Rok víkendových kalamit

[Tisková zpráva] Rok 2010 lze bez pochyby označit jako rok kalamit, které navíc přicházely s železnou pravidelností vždy ve dnech volna. Jako první Daisy, která zasypala republiku sněhem, květnová velká voda, srpnová blesková povodeň, kterou o týden později vystřídalo krupobití a nakonec Svatováclavské povodně. Škody, které klientům Generali v letošním roce způsobily rozmary počasí v průběhu pouhých 4 víkendů a jednoho státního svátku, překračují částku 400 milionů korun.

Celkový účet kalamitního roku ještě není zdaleka uzavřen, přesto jsou letošní živelní škody již 5× vyšší než za celý rok 2009. Likvidátoři pojišťovny Generali pracují de facto od začátku roku v kalamitním režimu, během kterého vždy pojišťovna přijímá celou řadu opatření k co nejrychlejší pomoci klientům v tíživé situaci a vyřízení jejich škod. Například měsíc po květnových povodních bylo zlikvidováno přes 70 % nahlášených škod.

Ze Svatováclavských povodní zaevidovala Generali k dnešnímu dni necelou stovku škod za 2,5 milionu korun. Přijatá opatření a bohaté zkušenosti našich likvidátorů při podobných situacích pomáhají rychlé likvidaci škod. Převedeno do řeči čísel, třetina všech nahlášených škod byla vypořádána a peníze byly poukázány na účty klientům. Mobilní technici společně s likvidátory zůstávají v terénu, kde kromě prohlídek poškozeného majetku sami aktivně nabízejí výplatu záloh na pojistná plnění.

V dosud zaznamenaných škodách dominují rodinné domy, jejichž majitelé nahlásili přibližně polovinu pojistných událostí za více než jeden milion korun. I přesto, že Svatováclavské povodně měly převážně lokální charakter, začínají přibývat zemědělské škody. I přes jejich nízký počet se zatím vyčíslená újma blíží jednomu milionu korun. Odhad celkového účtu poslední velké vody zůstává neměnný, Generali očekává přibližně 200 škod za 10 milionů korun.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).