Hlavní navigace

Roční garantovaná sazba u hypoték ČS klesá v červnu až na 2,79 p.a.

Česká spořitelna snižuje od 1. června 2005 úrokové sazby u hypotečních úvěrů až o 30 bodů. Garantovaná roční sazba klesá na 2,79 %. Tuto sazbu dostane každý klient, který splní podmínky pro poskytnutí hypotečního úvěru a projeví o roční garantovanou sazbu zájem. Nabídka je omezena do konce června.

Doba čtení: 1 minuta

Úrokové sazby na mezibankovním trhu jsou nyní rekordně nízké. Chceme dát klientům možnost, aby této situace ještě před dovolenými plně využili a třeba si zabezpečili nové bydlení na léto, uvedl Kamil Kosman, ředitel úseku financování nemovitostí a hypoték České spořitelny.

Česká spořitelna je největší hypoteční bankou v České republice. Celkový tržní podíl České spořitelny co do objemu všech poskytnutých hypoték činil v minulém roce 40 % a co do počtu hypoték 35 %. Za 1. čtvrtletí roku 2005 poskytla Česká spořitelna 3 301 hypoték za téměř 6 462 milionů Kč. Oproti prvnímu čtvrtletí 2004 je to nárůst v objemu o 22 %.

Ve 14 hypotečních centrech po celé České republice nabízí Česká spořitelna klientům komplexní servis v oblasti pořízení bydlení a to od vyhledání nemovitosti až po zajištění financování a pojištění. Česká spořitelna zrychlila výrazně proces vyřízení hypotéky a omezila počet dokladů, potřebných pro její poskytnutí.

Klára Gajdušková
Tisková mluvčí České spořitelny, a.s.