Hlavní navigace

Raiffeisenbank otevírá specializovaná centra hypoték

Zájemci o hypoteční úvěr získají veškerou podporu pro poradenství, zřízení a správu hypotéky pod jednou střechou. Raiffeisenbank otevírá specializovaná centra hypoték zaměřená pouze na poskytování hypoték.

Doba čtení: 1 minuta

Raiffeisenbank a.s. spouští projekt speciálních center hypoték, tedy obchodních míst zaměřených pouze na veškeré služby spojené s hypotékami. „Otevíráme 12 center hypoték v Praze a krajských městech. Zde klienti získají na jednom místě všechny potřebné informace a služby nutné k výběru té správné hypotéky. Kromě zřízení úvěru nabídneme i poradenství a veškerou nutnou administrativu, hypocentra nabídnou větší profesionalitu a odbornost,“ uvedl vedoucí projektu Marek Richter.

„Hlavním důvodem vzniku center hypoték je fakt, že dynamika rozvoje hypotečního trhu a s tím spojená následná, stále specializovanější a odbornější poptávka po tomto druhu úvěru vyžaduje také specializovanější a vysoce profesionální poradenství,“ dodal Marek Richter. Hypocentra budou mít vyhrazeny speciální prostory na pobočkách Raiffeisenbank či eBanky a budou označeny vlastním logem. Kromě tří center v Praze banka otevře další v Plzni, Českých Budějovicích, Brně, Ostravě, Olomouci, Liberci, Ústí nad Labem, Hradci Králové a Pardubicích. Centra budou zaměstnávat do 10 zaměstnanců, pracovní dobu budou mít shodnou s otevírací dobou daných poboček.

Podobné projekty již skupina Raiffeisen spustila např. v Rumunsku či Srbsku a setkala se s pozitivními ohlasy klientů. „Očekáváme, že prostřednictvím hypocenter budeme uzavírat přibližně 70% hypoték Raiffeisenbank. Kromě toho budou naši odborníci k dispozici pro konzultace i ostatním pobočkám,“ dodal Marek Richter.

Raiffeisenbank je v posledních letech bankou s nejsilnějším růstem zájmu o hypotéky na českém trhu. Letos v prvním pololetí poskytla hypotéky v objemu 10,3 miliardy ko­run.