Hlavní navigace

Raiffeisenbank výrazně snižuje úrokové sazby hypoték

[Tisková zpráva] Raiffeisenbank s účinností od 26. dubna výrazně snižuje úrokové sazby hypotečních úvěrů. Hypotéky jsou nyní levnější téměř o půl procentního bodu.

Raiffeisenbank s platností od dnešního dne výrazně zlevňuje své hypotéky. Zatímco doposud banka nabízela nejnižší úrokovou sazbu 5,19 procenta, nově mohou vybraní klienti hypotéku od Raiffeisenbank získat se sazbou až o 0,45 procentního bodu nižší, tedy od 4,74 procenta. „Snížení sazby pro nejlepší klienty o dvě desetiny není časově omezené, o dalších 0,25 procentního bodu sazba klesá všem našim klientům s výjimkou úvěrů s jednoletou sazbou v rámci akce trvající do konce června,“ vysvětlil produktový manažer Raiffeisenbank Jan Bureš.

Klientům s průměrnou hypotékou ve výši 1,8 milionu korun splatnou za 20 let tak měsíční splátka klesne přibližně o 253 korun. Klienti Raiffeisenbank, kteří mají u banky účet nebo s ní např. spoří a investují, navíc mohou získat ještě výhodnější sazbu – pro tyto klienty tak nová sazba začíná již na 4,54 procenta. „V prvních měsících letošního roku jsme zaznamenali výrazný nárůst o naše hypotéky. Věříme, že tento pokles sazeb přispěje k dalšímu oživení hypotečního trhu. Zároveň je ale třeba zdůraznit, že v dlouhodobém výhledu nevidíme žádný prostor k výraznějšímu trvalému poklesu sazeb,“ dodal Jan Bureš.

Raiffeisenbank v letošním roce pro klienty připravila již několik zvýhodnění. Zavedla zcela novou, tzv. offsetovou, hypotéku, u které klient platí úroky jen z té části hypotéky převyšující jeho úspory na spořicím účtu.

Na začátku roku  banka navíc snížila úrokové sazby a zároveň navýšila maximální možnou výši úvěru na 90% hodnoty zastavené nemovitosti. Na přelomu března a dubna navíc uspořádala tradiční hypodny, při kterých klienti mohli získat až 5000 korun za to, že si vezmou hypotéku od Raiffeisenbank.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).