Hlavní navigace

Raiffeisenbank SNIŽUJE POPLATKY ZA VYBRANÉ SLUŽBY

Raiffeisenbank (RBCZ) připravila na celé léto akci, při které budou směnárenské operace u vybraných měn poskytovány zdarma. Klienti banky budou moci zároveň využívat zvýhodněných poplatků u zahraničních plateb v rámci balíčku Kompletkonto - jedná se o novinku, která vstoupí v platnost 1. července 2004 spolu s novým Sazebníkem odměn a náhrad.

Směnárenské operace (nákup a prodej valut) budou poskytovány až do 30. září 2004 bez poplatku. Akce platí již nyní a vztahuje se na tyto vybrané měny: euro, slovenskou korunu, maďarský forint, chorvatskou kunu a slovinský tolar. Poplatkové prázdniny byly vyhlášeny na všech pobočkách RBCZ.

S účinností od 1. července 2004 mění RBCZ poplatky za zahraniční platby pro klienty, kteří využívají balíček služeb Kompletkonto (jakoukoliv variantu). Poplatky za přijaté platby ze zahraničí budou omezeny maximální částkou 1 200 korun a poplatky za odeslané zahraniční platby částkou 1 900 korun. Dojde i ke snížení dolní hranice poplatku na 200 resp. 300 korun. Převod ve prospěch devizového účtu jiného majitele v rámci RBCZ bude nově stát jen 200 korun. Stejné poplatky za zahraniční platební styk platí od minulého roku i pro klienty využívající balíček služeb Zlaté konto.

Také pro klienty z řad podnikatelů a menších až středních podniků, kteří nemají sjednány speciální cenové podmínky a zároveň využívají některý z produktových balíčků Profikonto, Pluskonto nebo Benefitkonto, platí speciální poplatky za zahraniční platby. Přijaté platby ze zahraničí stojí minimálně 400 korun a maximálně 1 200 korun. Za odeslané platby do zahraničí platí klienti v rozmezí od 500 do 1 900 korun a za převod ve prospěch devizového účtu jiného majitele v rámci RBCZ 200 korun.

RBCZ a její sesterská společnost Tatra banka a.s., která působí na Slovensku, mezi sebou uplatňují snížené ceny za zahraniční platby. Přijatá platba v českých korunách z Tatra banky a.s. je zdarma a platba ve slovenských korunách do Tatra banky a.s. stojí 50 korun za položku. Tato cenová politika je mezi oběma bankami uplatňována již řadu let.

Čestmír Ondrůšek
Raiffeisenbank a.s.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).