Hlavní navigace

Raiffeisenbank ruší poplatek za příchozí platby

Raiffeisenbank a.s. ruší s účinností od 1. září poplatek za příchozí platby. Zdarma budou rovněž první dva výběry z bankomatů Raiffeisenbank v kalendářním měsíci. Vedení účtu bez poplatku ke každé nové hypotéce.

S účinností od 1. září letošního roku budou mít všichni majitelé balíčků z řad fyzických osob příchozí platby na jejich účet u Raiffeisenbank zdarma. Doposud poplatek za příchozí platby činil 4 až 7 korun v závislosti na typu vedeného účtu a faktu, zda byla platba odeslána z Raiffeisenbank či jiné banky.

„Podle průzkumu trhu patří Raiffeisenbank mezi banky s nejvíce spokojenými klienty. To chceme samozřejmě udržet. Proto považujeme za svou povinnost omezit poplatky, na které jsou naši klienti velmi citliví. Poplatek za příchozí platby je jeden z těch klíčových,“ vysvětlil ředitel bankovnictví pro soukromé osoby Ondřej Havlík.

Banka rovněž mění poplatky u výběrů z bankomatu. První dva výběry z bankomatu Raiffeisenbank v kalendářním měsíci budou zdarma, zatímco doposud klient zaplatil 5 Kč za výběr. Poplatek za 3. a další výběr bude činit 19 korun, zatímco doposud to bylo 9 korun. Zlevňují rovněž výběry z bankomatů jiných bank, nově budou všechny výběry zpoplatněny 19 korunami, nyní činí poplatek 19 až 25 korun.

Ke změně dochází i u poplatku za vedení účtů a balíčků. U základního balíčku Kompletkonto Start se cena mění ze 45 na 54 korun, klient však nyní získává všechny příchozí platby a dva výběry z bankomatu měsíčně zdarma. Podobně se mění i ceny ostatních balíčků. Pokud si klient u banky bere zároveň hypotéku, získá vedení balíčku Kompletkonto Start zdarma.

Banka v novém sazebníku ruší či snižuje celou řadu dalších poplatků, mj. ruší poplatek za zrušení kontokorentu či poplatek za nové zaslání hesel pro přímé bankovnictví.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).