Hlavní navigace

Raiffeisenbank poskytla miliardový úvěr Vodárenské společnosti Táborsko

[Tisková zpráva] Vodárenská společnost Táborsko využije úvěr na opravy vodovodní a kanalizační soustavy v Táboře a částečně i Sezimově Ústí a Plané nad Lužnicí.. Raiffeisenbank chce v letošním roce zesílit úvěrování ve firemním sektoru a výrazně zjednodušuje a zrychluje úvěrovací proces.

Raiffeisenbank podepsala se společností Vodárenská společnost Táborsko, s.r.o. smlouvu o poskytnutí úvěru ve výši 970 milionů korun na dobu 17 let. Úvěr bude použit nejen na nápravu a obnovu  vodovodní a kanalizační soustavy, ale i na řešení čištění odpadních vod v aglomeraci Táborsko. „V letošním roce bychom rádi ještě více zesílili úvěrování ve firemním sektoru a jsme rádi, že touto transakcí můžeme dokumentovat, že kvalitní projekty mají naší podporu,“ komentoval poskytnutí úvěru člen představenstva Raiffeisenbank Rudolf Rabiňák.

„Raiffeisenbank jsme si vybrali nejen z důvodů splnění podmínek zadávacího řízení, ale i pro její profesionální přístup a rychlost při projednávání a řešení diskutovaných otázek projektu.  Profinancováním celého projektu přispěla Raiffeisenbank ke splnění jedné z podmínek čerpání evropských dotací na realizaci projektu,“  uvedl ředitel Vodárenské společnosti Táborsko, s.r.o. Milan Míka.

Riffeisenbank chce v letošním roce dále zlepšovat přístup firemních klientů k úvěrům. Již na jaře zjednodušila přístup středních firem k financování, kdy zkrátila čas potřebný pro zpracování žádosti a zvýšila dostupnost úvěrů pro střední firmy s obratem do 250 milionů. Podobné úpravy nyní spouští i pro velké firmy, dochází např. ke zrychlení a zjednodušení úvěrového procesu. Cílem projektu je zvýšit efektivitu, nárůst spokojenosti klientů a navýšení objemu poskytnutých úvěrů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).