Hlavní navigace

Raiffeisen Zentralbank navýšila kapitál o 147,3 milionu eur

Akcionáři Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) při prvním kole úpisu nových akcií navýšili kapitál společnosti o 147,3 milionu eur. První kolo navýšení kapitálu úspěšně skončilo ve čtvrtek, růst kapitálu umožní další růst banky v regionu.

Výše kapitálu RZB tak nyní dosahuje přibližně 2,7 miliardy eur. RZB má dostatečně velké rezervy a použije nové kapitálové fondy na podporu dynamické expanze v Rakousku a střední a východní Evropě, uvedl předseda představenstva RZB Walter Rothensteiner. Banka na svých domácích trzích nadprůměrně roste a ukazuje vynikající vývoj ziskových ukazatelů, dodal.

Navýšení kapitálu schválila valná hromada RZB na konci října. Druhá část úpisu až do výše 167,8 milionu eur se uskuteční do roku 2009.

V minulých dnech došlo k navýšení kapitálu rovněž v Raiffeisen International, která je dceřinou společností RZB pro síťové banky v regionu střední a východní Evropy a mateřskou společností Raiffeisenbank a.s. v České republice. Kapitál Raiffeisen International se zvýšil o 200 milionů EUR, když se stejným podílem na jeho navýšení podílely IFC a Evropská banka pro obnovu a rozvoj. Skupina Raiffeisen má v regionu síť 15 dceřiných bankovních ústavů s více než 800 prodejními místy a 2 zastupitelstvími na 16 trzích tohoto regionu.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).