Hlavní navigace

Raiffeisen stavební spořitelna reaguje na vyjádření o zrušení pokuty

Raiffeisen stavební spořitelna a.s uvítala dnešní rozhodnutí brněnského krajského soudu o zrušení pokuty, kterou jí a i dalším pěti stavebním spořitelnám udělil vloni antimonopolní úřad v celkové výši 55 milionů korun. Soud rozhodl, že stavební spořitelny neporušily zákon.

Doba čtení: do minuty

„Jsme rádi, že se potvrdil fakt, který jsme stále uváděli, že jsme se nedopustili žádného kartelového jednání. Vítáme potvrzení krajského soudu, že právo stálo od začátku na naší straně – na straně všech stavebních spořitelen. Verdikt soudu o zrušení pokuty je pro kategorii stavebních spořitelen satisfakcí a očištěním jména všech stavebních spořitelen, které medializací a soudními průtahy utrpěly na dobré pověsti,“ reagoval Tomáš Vášáry, marketingový ředitel Raiffeisen stavební spořitelny a.s.

Dle vyjádření ČTK bude antimonopolní úřad, který původně vyměřil sankci 484 milionů korun a sám ji postupně snížil, nyní případ řešit znovu a musí se podřídit stanovisku soudu.