Hlavní navigace

Raiffeisen International prodává Raiffeisenbank Ukraine

Raiffeisen International prodává 100 % podíl ve své dceřiné společnosti JCSB Raiffeisenbank Ukraine. Na Ukrajině bude nadále působit prostřednictvím Bank Aval. Název Raiffeisen není součástí prodeje.

Skupina Raiffeisen International Bank-Holding AG ve čtvrtek večer uzavřela smlouvu o prodeji 100 procent dceřiné banky JSCB Raiffeisenbank Ukraine maďarské OTP Bank Ltd. Prodej ještě musejí schválit všechny regulační autority rakouského i ukrajinského trhu, stejně jako antimonopolní úřady na Ukrajině a v Maďarsku.

Raiffeisenbank Ukraine na místním trhu působila od roku 1998. Její celková aktiva ke konci loňského roku přesahovala 1,2 miliardy eur, klienty obsluhovala na 39 pobočkách. Prodejní cena byla stanovena na 650 milionů euro.

Skupina v loňském roce na Ukrajině koupila druhou největší místní banku Bank Aval. Prodej Raiffeisenbank Ukraine zcela eliminuje všechny potřebné náklady na fúzi obou bank. Navíc se tímto krokem urychlí transformační proces v Bank Aval. Jméno Raiffeisen není součástí prodeje, namísto toho bude převedeno na Bank Aval. Aval se tak nově bude jmenovat Raiffeisen Bank Aval.

Další rozvoj skupiny na rychle rostoucím bankovním trhu na Ukrajině tak bude pokračovat prostřednictvím Raiffeisen Bank Aval. Tato banka je druhou největší bankou na Ukrajině s celkovými aktivy přes 3,4 miliardy euro a 1342 pobočkami.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).