Hlavní navigace

Raiffeisen Bank International na dividendách vyplatí 204 milionů eur

[Tisková zpráva] Řádná valná hromada Raiffeisen Bank International (RBI) rozhodla o výplatě dividend ve výši 204 milionů eur.

Raiffeisen Bank International (RBI) vyplatí z loňského zisku dividendu ve výši 1,05 eur na akcii. Rozhodla o tom dnešní řádná valná hromada RBI konaná ve Vídni. Celkem tak banka na dividendách vyplatí 204,3 milionu eur. Rozhodným dnem pro výplatu dividendy je 16. červen.

„Rok 2010 byl pro nás především rokem fúze Raiffeisen International s částí RZB. Přes vynaložené náklady na tuto fúzi jsme vykázali zisk na předkrizových úrovních, navíc se jednalo o nejvyšší zisk rakouské banky v loňském roce,“ uvedl na valné hromadě generální ředitel RBI Herbert Stepic.

RBI působí na 17 trzích střední a východní Evropy, v Rakousku je vedoucí firemní a investiční bankou. Celkem zaměstnává zhruba 60 tisíc lidí, má tři tisíce poboček převážně ve střední a východní Evropě. RBI je plně konsolidovanou dceřinou společností Raiffeisen Zentralbank Österreich, která drží zhruba 78,5 procenta akcií, zbytek se volně obchoduje na vídeňské burze.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).