Hlavní navigace

Pojišťovna pohledávek Atradius spolupracuje v Rusku s Alfa Strachovanie

Atradius N.V., přední světová společnost v oblasti pojišťování úvěrů, uzavřela dohodu o spolupráci s ruskou pojišťovnou AlfaStrachovanie. Ruský partner patří k pěti největším pojistitelům v Rusku a je součástí Alfa Group, do které patří mj. i Alfa Bank, největší privátní banka v Ruské federaci. AlfaStrachovanie bude podle dohody nabízet dceřiným firmám a pobočkám klientů Atradius v Rusku služby pojištění pohledávek. Spolupráce bude následně rozšířena a AlfaStrachovanie nabídne svým klientům i produkty Atradius.

„Dohoda přináší mnohé výhody i pro české podniky. Hned několik našich největších klientů má své pobočky i v Rusku. Celková hodnota českého exportu do Ruska v roce 2006 přesáhla 1,5 miliardy EUR. Možnost využívat služeb Atradius skrze AlfaStrachovanie na ruském trhu znamená pro tyto podniky zvýšení komfortu a rychlosti dosažitelnosti služeb,“ říká k dohodě Robert Čapka, ředitel Atradius pro Českou republiku.

Peter Ingenlath, výkonný generální ředitel společnosti Atradius, k podpisu dohody uvedl: „Očekáváme, že ruský trh pojištění pohledávek bude vykazovat v příštích letech růst kolem 20 % ročně. AlfaStrachovanie jako vedoucí ruský pojistitel má díky široké prodejní síti velký potenciál růstu. Kombinace rozsáhlého přístupu k trhu a ambice na budoucí růst dělají z AlfaStrachovanie pro nás velmi zajímavého partnera. Uzavřením dohody můžeme naplnit očekávání našich klientů, stejně jako navázat nové obchodní vztahy.“

Vladimir Skvorcow, generální ředitel AlfaStrachovanie, dodal: „Vysoká poptávka po pojištění pohledávek v Rusku po nás vyžaduje spolupráci se spolehlivým partnerem. Společně budeme schopni naplnit očekávání středních podniků v tuzemsku, stejně jako velkých společností v zahraničí. Atradius nám k tomu nabízí mezinárodní standard, který je zcela v souladu s ruským právem.“

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).