Hlavní navigace

Počet uživatelů elektronického bankovnictví Poštovní spořitelny překročil čtvrt milionu

PRAHA, 24. srpna 2005 – Počet klientů Poštovní spořitelny, kteří spravují své peníze prostřednictvím e-bankingu, překročil 250 tisíc. Je to důkazem, že elektronické bankovnictví začíná být pro stále větší část populace běžnou součástí života.

Ze čtvrt milionu klientů, kteří v Poštovní spořitelně spravují své finance prostřednictvím některého z kanálů přímého bankovnictví, jich nejvíc využívá telefonní bankovnictví Max Phone PS – více než 200 tisíc. „Přímo raketový nástup ale prožívá internetové bankovnictví Max Internetbanking PS. Počet jeho uživatelů vzrostl od počátku roku o 190 procent,“ uvedl Libor Svoboda, manažer řízení produktů Poštovní spořitelny. Zajímavý je ale také růst u mobilního bankovnictví – o více než 70 procent ve srovnání s počátkem roku, dodal Libor Svoboda.

250 tisíc uživatelů e-bankingu představuje zhruba čtvrtinu klientů Poštovní spořitelny, kteří mají běžný účet. Poštovní spořitelna má celkem dva miliony klientů, z nich ale zhruba milion má jen vkladní knížku, již není možné spravovat prostřednictvím přímého bankovnictví.

Poštovní spořitelna navíc vychází vstříc přáním klientů a kanály přímého bankovnictví stále vylepšuje. Například na začátku letošního července spustila inovovanou verzi internetového bankovnictví Max Internetbanking PS. To nyní obsahuje všechny standardní funkce, které od něj klienti očekávají. Na rozdíl od některých konkurentů podporuje i jiné platformy, než Microsoft Explorer.

Ještě před koncem letošního roku pak Poštovní spořitelna připravuje spuštění inovované verze homebankingu pod názvem Max Homebanking PS, jímž chce oslovit zejména podnikatele.

Počet uživatelů přímého bankovnictví Poštovní spořitelny
1. 1. 2005 31. 7. 2005 Nárůst
Max Internetbanking PS 11 000 32 000 + 190 %
Max Phone PS 194 000 204 000 + 5 %
Max Mobil PS 9300 16 000 + 72 %

V tabulce nejsou zahrnuty produkty, které se již aktivně nenabízejí: GSM Banking a homebanking. Nová verze homebankingu – Max Homebanking PS – se připravuje ke spuštění do konce letošního roku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).