Hlavní navigace

PKN ORLEN doplnil své žádosti týkající se povinných nabídek převzetí

Společnost PKN ORLEN podala ve dnech 25. a 26. srpna Komisi pro cenné papíry doplněné žádosti o souhlas se zveřejněním povinných nabídek převzetí akcií minoritních vlastníků společností UNIPETROL, PARAMO a SPOLANA. Žádosti obsahují veškeré doplňující informace požadované ze strany KCP.

Všechny dotazy, které PKN ORLEN obdržel od KCP ve dnech 23. a 24. srpna, byly okamžitě předány nezávislému expertovi, který připravoval ocenění podílů. Připomínky KCP, které se týkaly některých aspektů komplexního ocenění podílů, expert zapracoval, ocenění bylo doplněno a zahrnuje nový cenový návrh pro akcie UNIPETROLU.

PKN ORLEN navrhuje v doplněné žádosti cenu 139 Kč za jednu akcii UNIPETROLU. Ceny za akcie PARAMO a SPOLANA uvedené v žádostech se nezměnily a zůstávají v na úrovni 978 Kč za jednu akcii PARAMO a 155 Kč za jednu akcii SPOLANA.

Doplnění žádosti o novou, vyšší cenu vyplývá z doplňujících připomínek KCP k metodice ocenění podílů.

Tím, že si KCP 24. srpna vyžádala dodatečné informace, prodloužila zákonnou lhůtu pro své konečné rozhodnutí do 31. srpna.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).