Hlavní navigace

Divize Pioneer Alternative Investments získala první cenu v kategoriiI „Fondy fondů“ v soutěži australských hedge fondů

Cena byla udělena za fond Momentum AllWeather (A$) Absolute Return Fund, který je součástí řady fondů hedge fondů s názvem Momentum AllWeather. Momentum AllWeather je jednou z nejúspěšnějších a nejstarších řad fondů hedge fondů s nízkou volatilitou. Investičním manažerem řady fondů AllWeather je společnost Pioneer Alternative Investments.

Doba čtení: 1 minuta

Český Pioneer Asset Management, a. s. užívá hedge fondů skupiny při řízení privátních portfolií. Podle Petra Šimčáka, ředitele distribuce a vývoje nových produktů této společnosti, lze s jejich pomocí snižovat riziko, aniž by byl omezen potenciál výnosu.

Mark Barker, ředitel pro investice fondů hedge fondů společnosti Pioneer Alternative Investments, u příležitosti předání ceny, řekl: Máme z této ceny velkou radost, protože v zásadě potvrzuje naši filozofii tvorby absolutních výnosů při solidním řízení rizika poklesu. Klíčem našeho investičního procesu je identifikace potenciálně rizikových míst a snižování rizik na základě promyšleně diverzifikovaného portfolia.

Australská pobočka Pioneer Investments, která byla otevřena v roce 2000, se zaměřuje především na trh institucí, kde její podíl neustále roste díky fondům hedge fondů této skupiny.

Eric Pinn, ředitel prodeje divize Pioneer Alternative Investments, cenu okomentoval takto: Koncepce fondů Momentum AllWeather vychází z myšlenky vybudovat fond s konzistentními a do značné míry předvídatelnými výnosy, které nejsou příliš narušované (někdy velmi prudkými) výkyvy na konkrétním trhu, popř. obecně v celé ekonomice. Tento fond, řízený zejména na základě konkrétních události, investoval do rozvíjejícího se portfolia investičních strategií a této investiční filozofie se drží po celých deset let od založení. Díky své nízké volatilitě jsou fondy Momentum AllWeather velmi populární mezi investory s vysokým vlastním kapitálem a v poslední době u institucí. Cena je uznáním našeho konkurenceschopného postavení v této oblasti a ukazuje na potenciál růstu obchodů na trhu institucí v Austrálii i celosvětově. Australské fondy hedge fondů společnosti Pioneer se skládají ze dvou fondů: Momentum AllWeather (A$) Absolute Return Fund a Momentum Global (A$) L/S Strategy Fund.