Hlavní navigace

PFČP radí svým klientům, jak ještě letos na penzijním připojištění co nejvíce vydělat

[Tisková zpráva] Klienti Penzijního fondu České pojišťovny mohou letos opět ušetřit na daních až 1 800 korun a fond jim v rámci služby Daňový servis aktivně poradí, jak na to. Letošní novinkou jsou webové stránky www.klientskyportal.cz. Zde si lidé mohou ověřit, kolik aktuálně spoří, a zjistí, kolik by bylo nejlepší do konce roku ještě vložit, aby maximalizovali své zisky.

Penzijní fond České pojišťovny maximálně zjednodušuje administrativu spojenou s daňovým odpočtem. „Klientům před koncem roku posíláme dopisy s konkrétním optimalizovaným výpočtem a přikládáme rovněž předvyplněný formulář, do kterého stačí jen doplnit částku a podpis. Letos jsme jich poslali na 350 tisíc. Našim klientům chceme nabízet maximum výhod a zároveň jim co nejvíce ušetřit práci,“ vysvětluje Libor Pergl, ředitel pro obchod a marketing PFČP.

Nejjednodušší je využít služby Klientského portálu. Je on-line, klienti v něm zjistí všechny informace, které se jejich účtu penzijního připojištění týkají, mohou si propočítat modely s různě velkou měsíční úložkou a co je nejpodstatnější, všechny změny mohou provést sami a kdykoliv.

Klientům, kteří chtějí daňové úlevy penzijního připojištění využívat automaticky každý rok, fond doporučuje aktivaci služby Daňový servis. Po jejím sjednání pak pouze stačí do konce roku doplatit částku potřebnou k daňovému odpočtu. Službu lze kromě internetu sjednat telefonicky na klientské lince 840 111 280,   e-mailem, na všech pobočkách České pojišťovny nebo s finančním poradcem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).