Hlavní navigace

Penzijní fond České pojišťovny meziročně zvýšil zisk o 47 %

Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) dosáhl za rok 2003 rekordního zisku. Jeho výše 295 miliónů Kč představuje v meziročním srovnání nárůst o 47 %. Razantní zvýšení zaznamenal také objem aktiv, který ve stejném období vzrostl o 46 % na úroveň 11,1 miliardy Kč. PFČP zároveň evidoval celkem 464 tisíc klientů, čímž potvrdil svojí pozici klíčového hráče trhu penzijního připojištění.
Doba čtení: 1 minuta

Rozhodující faktor pro růst aktiv představuje objem naspořených prostředků. Jen za čtvrté čtvrtletí loňského roku vložili klienti do PFČP více než 814 miliónů Kč, tzn. o 34 % více než ve čtvrtém kvartálu roku 2002.

Dynamický vývoj PFČP dokládají rovněž dosažené obchodní výsledky. V minulém roce s PFČP uzavřelo smlouvu téměř 86 tisíc klientů, což je o 20 tisíc více než v předchozím roce. Zájem o soukromé penzijní připojištění v posledních měsících podpořila také veřejná diskuse o nutnosti reformy důchodového systému, uvedl k výsledkům Tomáš Matoušek, výkonný ředitel společnosti.

Meziroční zvýšení o třetinu zaznamenal počet klientů s příspěvkem zaměstnavatele, kterých měl PFČP na konci prosince téměř 88 tisíc. Možnost získání příspěvku zaměstnavatele je pro klienty trvale silný motivační prvek a pro podniky je tato forma odměňování zaměstnanců daňově velmi výhodná. Momentálně takto spolupracujeme již s více než 4 500 firmami v rámci ČP programu zaměstnaneckých výhod, dodal Tomáš Matoušek.

PFČP patří do finanční skupiny České pojišťovny, která v posledních měsících výrazně posiluje své postavení na trhu penzijního připojištění.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).