Hlavní navigace

Penzijní fond České pojišťovny klientům hlídá daňové úlevy

Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) svým klientům aktuálně opět nabízí možnost využít daňové úlevy, které jsou spojeny s penzijním připojištěním. V probíhající dopisové kampani, podobně jako v loňském roce, PFČP oslovuje na 200 tisíc svých klientů.

Klienti, u kterých je pravděpodobné, že budou čerpat daňové úlevy, obdrží poštou speciální zásilku. Ta obsahuje podrobné informace, včetně kalkulované výše doplatku a předvyplněný formulář dodatku smlouvy, vysvětluje Pavel Němec, výkonný ředitel pro obchod a marketing PFČP. Penzijní fond tak klientům pravidelně poskytuje nadstandardní službu, kdy individuálně spočítá optimální doplatek podle stavu konkrétního účtu a zjednoduší celý administrativní proces.

Kromě korespondenční formy mohou klienti PFČP vyřídit potřebnou administrativu za pomoci svých finančních poradců. Pro ty, kteří preferují internet, je připravena speciální „daňová“ sekce s virtuálním formulářem na www.pfcp.cz.

Daňových úlev při penzijním připojištění lze využívat již šestým rokem. Mohou je čerpat všichni penzijně připojištění, kteří na svůj penzijní účet za letošek vloží více než 6 000 Kč. Na začátku roku 2006 jim pak PFČP automaticky zašle daňová potvrzení, na jejichž základě daňový odpočet uplatní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).