Hlavní navigace

On-line aplikaci pro uzavírání AXA penzijního připojištění navštívilo za měsíc od jejího spuštění 749 zájemců

Již měsíc AXA penzijní fond umožňuje zájemcům sjednat penzijní připojištění prostřednictvím on-line formuláře na svých internetových stránkách. Za tu dobu stránky navštívilo 749 zájemců a přibližně 10 % z nich odeslalo žádost o zřízení penzijního připojištění. Výhodou aplikace je možnost sjednání z pohodlí domova neomezeně 24 hodin denně. AXA penzijní fond patří mezi největší penzijní fondy na českém trhu, jeho služeb využívá téměř 600 000 klientů.

Doba čtení: 1 minuta

„Velmi dobře se nám podařilo zasáhnout cílovou skupinu mladých lidí, kteří mají o penzijní připojištění stále větší zájem. Ze statistik aplikace vyplývá, že drtivá většina zájemců o on-line sjednání jsou lidé ve věku 25 až 35 let. Dvě třetiny všech žádostí byly odeslány muži, “ říká ředitel PR a komunikace společnosti AXA Marek Zeman. „On-line formulář jsme zatím veřejnosti výrazněji nekomunikovali. Přesto jsme přesvědčeni, že počet návštěvníků se bude nadále zvyšovat,“ dodává Marek Zeman.

Žadatelé o penzijní připojištění, kteří využívají sjednání přes internet pochází většinou z Prahy a nejvíce požadují sjednání starobní penze. Jejich preferovaný měsíční příspěvek se pohybuje v rozmezí 300 – 500 Kč.

On-line formulář návrhu na uzavření smlouvy o penzijním připojištění je klientům k dispozici na www.axa.cz. Poté co klient formulář vyplní a odešle, je mu na uvedenou adresu doručen AXA penzijním fondem návrh smlouvy. Klientovi stačí smlouvu podepsat a zaslat zpět. Penzijní připojištění tak lze pohodlně sjednat ze svého domova.

Od letošního února nabízí AXA také bezplatný internetový přístup k účtu penzijního připojištění. Pokud si klient zažádá o novou službu, může sledovat stav svého účtu penzijního připojištění včetně detailů plateb – účastníka, zaměstnavatele, 3. osoby, státního příspěvku a zhodnocení vložených prostředků.