Hlavní navigace

Oliver Blount jmenován ředitelem Loan Capital Markets pro střední a východní Evropu a pro Střední východ

ING Wholesale Banking jmenovala Olivera Blounta do funkce výkonného ředitele Loan Capital Markets pro střední a východní Evropu a pro Střední východ. Oliver Blount nastoupí v září tohoto roku a bude podřízen Grantu Johnsonovi, globálnímu řediteli Syndicated Finance.

Oliver Blount pracoval v posledních šesti letech v bance Bear Stearns nejprve v oddělení obchodování s akvizičními syndikovanými úvěry a později zřídil a vedl oddělení obchodování s úvěry na vlastní účet banky Bear Stearns. Předtím pracoval ve společnosti CSFB, kde se zaměřoval na nově vznikající trhy a akviziční financování jako součást týmu ‚Loan Syndicate‘/‚Capital Markets‘ (Úvěrové syndikáty/Kapi­tálové trhy).

„Oliver je obzvlášť zkušený a etablovaný hráč v oblasti distribuce úvěrů. Jeho vedení Loan Capital Markets pro střední a východní Evropu a Střední východ pomůže dalšímu rozvoji silné tradice společnosti ING v těchto regionech. Umožní to též ING využít rostoucí příležitosti v oblasti akvizičního financování,“ řekl ke jmenování Blounta globální ředitel Syndicated Finance Grant Johnson.

ING byla za posledních deset let jedním z hlavních mandátových vedoucích aranžérů a hlavních upisovatelů syndikátních úvěrů ve střední a východní Evropě, zvláště v oblastech telekomunikací, energetiky a finančních institucí. ING se v poslední době podílela na mnoha významných a inovačních transakcích, jako byly Falcon (největší akviziční financování ve střední a východní Evropě k dnešnímu dni), nebo Slovenské Elektrárne (největší syndikovaný korporátní úvěr na Slovensku).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).