Hlavní navigace

Od července provozuje čerpací stanice JET společnost LUKOIL Czech Republic

Síť čerpacích stanic JET začala od počátku července provozovat společnost s ručením omezeným LUKOIL Czech Republic. Ta se stala nástupnickou společností firmy ConocoPhilips Czech Republic, jejich původního vlastníka a provozovatele. Generálním ředitelem nové firmy se stal Nazim Suleymanov, který současně řídí aktivity ruské nadnárodní společnosti LUKOIL ve střední a východní Evropě. Společnost LUKOIL Czech Republic sídlí na původní adrese svého předchůdce. Ani žádné jiné firemní náležitosti jako IČ, DIČ, bankovní spojení, ani telefonní čísla se nemění.

Doba čtení: 1 minuta

„Dodavatelé ani spotřebitelé bezprostředně nic nepoznají,“ říká Nazim Suleymanov, generální ředitel společnosti LUKOIL Czech Republic. „Od našeho obchodního partnera jsme vše převzali, jak leží a běží, stanice i sídlo. Viditelné změny se veřejnost dočká až po změně tváře čerpacích stanic,“ dodává.

Odpovědnost za řízení a provoz všech 44 čerpacích stanic JET na území České republiky tedy v souladu se smluvním ujednáním v rámci akviziční transakce z konce loňského roku převzala společnost LUKOIL Czech Republic, jejímž vlastníkem je ruská nadnárodní společnost LUKOIL. Tehdy se společnost ConocoPhilips se společností LUKOIL dohodla na prodeji svých 156 čerpacích stanic v Belgii, 49 ve Finsku, 44 v České republice, 30 v Maďarsku, 83 v Polsku a 14 na Slovensku. Všechny patří na svých národních trzích k těm nejefektivnějším. Ke změně označení a visáže čerpacích stanic JET, tzv. rebrandingu, dojde v průběhu dvou let.

LUKOIL je jednou z předních světových vertikálně integrovaných ropných a plynárenských společností. Její hlavní aktivity spočívají v průzkumu a těžbě ropy a plynu, ve výrobě a prodeji petrochemických produktů. Většina průzkumných a těžebních kapacit leží na území Ruska a v hlavní surovinové základně společnosti na západní Sibiři. LUKOIL vlastní moderní rafinerie, závody na zpracování plynu a petrochemické komplexy v Rusku, východní Evropě a některých sousedních zemích. Odbyt většiny produktů je realizován na trzích v Rusku, východní a západní Evropě, sousedních zemích a v USA. Americká společnost ConocoPhilips má ve společnosti LUKOIL 20% podíl.