Hlavní navigace

O prázdninách se u GE Money Multiservis výrazně zvýšilo financování nádobí, nábytku a fotoaparátů

Společnost GE Money Multiservis, lídr tuzemského splátkového prodeje, zaznamenala v letních měsících letošního roku výrazný meziroční nárůst v objemu některých financování komodit. Zdaleka nejvíce rostlo financování nádobí, a to o 973 %. Mezi další komodity s výrazným nárůstem patřil nábytek – 33 % a fotoaparáty – 31 %.

Od června do srpna letošího roku ve srovnání se stejným obdobím roku 2005 výrazně vzrostl objem financovaných komodit u GE Money Multiservis. Klienti měli zvýšený zájem především o nádobí (nárůst o 973 %), nábytek (33 %) fotoaparáty (31 %) a PC sestavy (21 %). O prázdninách kupovali zákazníci ve zvýšeném množství také ledničky (nárůst o 19 %) a pračky (15 %).

„Vyšší zájem jsme zaznamenali také u financování dovolených. V meziročním srovnání jde o 15% nárůst. Pozitivním trendem je skutečnost, si naši klienti pořizují běžnou dovolenou na splátky se splatností kolem jednoho roku. Nepřipravují se tak o možnost cestovat i příští rok. To považujeme za významný důkaz jejich finanční odpovědnosti," uvedl Milan Šrámek, produktový manažer GE Money Multiservis. V tuto chvíli je podle jeho slov nejvíce používaným produktem pro financování dovolených Multiservis úvěr se 4 měsíčním odkladem splátek.

V období od 1. ledna do 31. srpna 2006 financovala společnost GE Money Multiservis v České republice prostřednictvím svých produktů Multiservis úvěr, kreditní karty MoneyCard a nákupní úvěrové karty O.K. nákupy v celkové hodnotě přesahující částku 6 miliard Kč. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku jde o nárůst o téměř 9 % (5,6 mld. Kč v roce 2005). Počet transakcí se zvýšil o 15,3 % na 2 249 304.

V prvních osmi měsících roku 2006 činila průměrná financovaná částka nákupů s Multiservis úvěrem v České republice 17 333 Kč (nárůst o téměř 12 %). Čeští zákazníci v tomto časovém období nejčastěji využívali výběry hotovosti a nakupovali mobilní telefony, televizory, pračky, nábytek a PC sestavy.

Společnost GE Money Multiservis v letošním roce sjednotila a výrazně zjednodušila výčet předkládaných dokladů, které klient při využití některého z jejích produktů předkládá. Vedle občanského průkazu stačí zákazníkovi předložit řidičský průkaz, pas nebo bankovní kartu. Žádné další doklady nejsou dále potřebné. Klient již nepotřebuje předkládat třetí doklad, jako například výpis z bankovního účtu, vyúčtování za telefon, plyn, elektřinu nebo nájem.

Zákazníci stále více využívají kreditní kartu MoneyCard, kterou jim GE Money Multiservis nabízí. MoneyCard nabízí jedny z nejnižších nákladů na správu úvěrového účtu na českém trhu, její držitel neplatí v prvním roce užívání karty roční či měsíční poplatek ani poplatek za zasílání výpisu. V roce 2005 se stala druhou nejrozšířenější kreditní kartou v České republice. K 31. srpnu 2006 ji aktivně využívalo téměř 172 000 klientů.

GE Money Multiservis pomáhá spotřebitelům také svým v letošním roce již čtvrtým generálním partnerstvím prestižní soutěže českého obchodu GE Money Multiservis Obchodník roku 2006. Zákazníci mohou průběžně v období od června až do konce září udělovat obchodníkům známky a sledovat na internetových stránkách průběžné výsledky. Toto ocenění se stalo barometrem českého obchodu a pomáhá spotřebitelům rozlišit nejlepší obchodníky na trhu České republiky. „Obchodníci jsou tímto srovnáním kvality motivováni k dalšímu zvyšování standardu poskytovaných služeb, což přináší užitečné výhody spotřebitelům,“ uvedl Charlie Coode, předseda představenstva a generální ředitel společnosti GE Money Multiservis.

Společnost GE Money Multiservis financovala v loňském roce prostřednictvím svých produktů – kreditní karty MoneyCard, Multiservis úvěru a O.K. karty – nákupy za téměř 9 miliard korun.

Eva Chaloupková,
tisková mluvčí GE Money Multiservis

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).