Hlavní navigace

Novým generálním ředitel pro ING Bank v České republice je Jan Bartholomeus

[Tisková zpráva] Od 1. prosince 2010 zaujme místo generálního ředitele pro ING Bank Česká republika Jan Bartholomeus. Nahradí tak ve své funkci Rolf-Jana Zweepa, který byl jmenován generálním ředitelem ING Bank Ukrajina.

Jan Bartholomeus od prosince 2010 naváže na úspěšnou strategii ING Bank v České republice započatou v předchozích pěti letech. Jeho úkolem bude pokračovat v budování a posílení hlavního cíle ING Bank být významnou bankou v oblasti vybraných klientských segmentů. Jan Bartholomeus svou kariéru v nizozemské centrále ING Bank N.V. započal v roce 1997. Od té doby získával zkušenosti na různých manažerských pozicích v oblasti retailového bankovnictví. V posledních třech letech úspěšně vykonával funkci Country Managera pro ING Commercial Banking v Bulharsku.

Současný generální ředitel Rolf-Jan Zweep, který byl ve funkci od druhé poloviny roku 2004, byl jmenován generálním ředitelem pro ING Bank Ukrajina. Svou kariéru v ING Group začal v Nizozemí v roce 1992 na pozici Group Management Trainee a postupně zastával několik manažerských pozic jak v retailovém, tak korporátním bankovnictví. Během uplynulých šesti let oddělil v České republice část ING Bank od ING Pojišťovny, čímž se ING Bank dostala mezi tři nejvýznamnější banky v oblasti korporátního bankovnictví a poskytl tak pevné základy pro retailové bankovnictví. Jeho hlavním úkolem bude vrátit ING Commercial Banking na Ukrajině vedoucí postavení na tamním bankovním trhu ovlivněného krizí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).