Hlavní navigace

Nový termínovaný vklad Raiffeisenbank umožňuje předčasný výběr peněz zdarma

Raiffeisenbank na trh uvádí nový produkt, který v sobě kombinuje výhody termínovaného a spořicího účtu. Klient má jistotu neměnné úrokové sazby, navíc ale získává možnost kdykoli část vkladu vybrat bez jakéhokoli poplatku.

Doba čtení: 1 minuta

Raiffeisenbank nově nabízí termínovaný vklad eKonto Garant, který kombinuje jistotu úrokové sazby termínovaného vkladu s větší likviditou. „Klient může vybrat až 20% z uložené částky kdykoli bez jakékoli sankce. Má tak vždy k dispozici určitou částku na pokrytí nenadálých výdajů,“ uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Roman Přeučil.

Nový termínovaný vklad nabízí banka s garantovanou úrokovou sazbou na jeden či dva roky, maximální výše úrokové sazby činí 3,0% p.a. „Nový produkt vychází z testování našich klientů. Klienti v současné době chtějí investovat spíše na kratší dobu a chtějí přitom mít možnost část svých úspor vybrat bez jakýchkoli sankcí. Zároveň však chtějí získat zajímavou úrokovou sazbu,“ dodal Roman Přeučil.

Objem vkladů fyzických osob na termínovaných vkladech a spořicích účtech se v posledních měsících v Raiffeisenbank výrazně zvýšil, k výraznému nárůstu došlo především u spořicích účtů. Celkové vklady Raiffeisenbank v posledním roce vzrostly o 14 miliard korun na 112 miliard Kč.