Hlavní navigace

Nový sazebník Stavební spořitelny České spořitelny reaguje na změny na trhu a na novelu zákona o stavebním spoření

Jednotná sazba 285 Kč za správu a vedení účtu pro rok 2005, první rok vedení účtu zdarma a jednoznačně definovaný způsob vývoje úhrad jsou tři nejzásadnější změny v sazebníku Stavební spořitelny České spořitelny (SSČS).

Od 1. října 2005 je SSČS zavádí pro nově uzavřené smlouvy s cílem přizpůsobit se stavu a vývoji na trhu a respektovat novelu zákona o stavebním spoření. Ta stavebním spořitelnám ukládá povinnost sjednat s klientem při uzavírání smlouvy o stavebním spoření výši úplaty nebo způsob stanovení výše úplaty za správu a vedení účtu stavebního spoření.

Stanovení hranice pro navýšení úhrady za správu a vedení účtu meziročně na 5 % umožní klientovi vypočítat si, kolik maximálně zaplatí za celý cyklus stavebního spoření. Reálnou výši úhrady pro každý rok si klient snadno zjistí pomocí vzorce uvedeného ve smlouvě současně s návodem na jeho použití, uvedl Tomáš Nidetzký, místopředseda představenstva a první náměstek generálního ředitele Stavební spořitelny České spořitelny.

Naším cílem bylo vytvořit pro klienty transparentní a spravedlivé prostředí. Každý klient, který uzavře smlouvu od 1. října 2005, dostane stejné služby za jednotnou cenu bez ohledu na to, ve kterém dalším roce smlouvu uzavře, dodal.

SSČS ruší samostatně účtovanou úhradu za výpis z účtu. V novém sazebníku úhrada za správu a vedení účtu zahrnuje všechny poskytované služby včetně oznámení o možnosti poskytnutí úvěru ze stavebního spoření.

Nový sazebník úhrad SSČS je přehledem všech služeb poskytovaných SSČS a jejich úhrad. Rozlišuje tři kategorie: za uzavření smlouvy a za správu a vedení účtu, které jsou povinné pro každého klienta. V kategorii ostatní služby jsou uvedeny úhrady za fakultativní služby a dále úhrady spojené s rozšířenou nabídkou produktů s přidanou hodnotou.

S případnými dotazy se prosím obracejte na Tiskové centrum Finanční skupiny České spořitelny (FSČS).

Klára Gajdušková
tisková mluvčí FSČS

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).