Hlavní navigace

Nový program České spořitelny pro studenty užívá po třech týdnech 20 000 klientů

Praha, 25. dubna 2003
Nový program České spořitelny pro studenty užívá po třech týdnech 20 000 klientů

Nový program pro studenty, Student+, který Česká spořitelna uvedla na trh na počátku dubna letošního roku, si za tři týdny sjednalo již 20 000 klientů. Jubilejní klient, kterým se stala studentka vysoké školy z Třebíče, získá od České spořitelny mimořádnou prémii 20 000,– Kč.
Program je určen studentům středních, vyšších odborných a vysokých škol. Jeho prostřednictvím mohou klienti komplexně a velmi jednoduše spravovat finanční záležitosti. Základem programu je sporožirový účet s úrokovou sazbou 1,6 % p.a. Založení a vedení účtu poskytuje Česká spořitelna zcela zdarma.
„Zájem klientů o tento program je značný. Je zřejmé, že se nám podařilo sestavit moderní program na míru potřebám studentů. Dosavadní programy pro studenty, Sporostudent a Sporojunior byly produkty z 1. poloviny 90. let. Nároky klientů se zvyšují a praxe ukázala, že parametry dosavadních studentských programů již neodpovídaly současnému trendu, který je ve znamení balíčků a komplexních výhod pro všechny uživatele. Student+ je sestaven pro ty, kdo žijí svůj život aktivně,“ uvedl ředitel odboru Klientské segmenty České spořitelny, Petr Bobysud.
Klienti, kteří si sjednali program Student+, mají možnost získat vyšší kontokorentní úvěr, úvěr na vysokoškolské studium a speciální mezinárodní platební kartu. Na rozdíl od většiny jiných programů tohoto typu je program České spořitelny určen studentům ve věku od 15 až do 30 let.
K programu Student+ Česká spořitelna automaticky nabízí a zdarma poskytuje jak služby přímého bankovnictví, tak mezinárodní platební kartu: služba přímého bankovnictví SERVIS 24 obsahuje telefonní a internetové bankovnictví, které v loňském roce získalo ocenění Produkt roku 2002 a stalo se vítězem soutěže Zlatá koruna v kategorii Elektronické bankovnictví; mezinárodní debetní platební karta Student+ je platná tři roky a lze díky ní získat řadu slev u vybraných obchodních partnerů České spořitelny. (Partnery jsou společnosti The Phone House, Olympus, Hudy Sport a Knihkupectví Kanzelsberger, Student Agency a Palace Cinemas s tím, že další partneři budou postupně přibývat.)
V rámci programu Student+ mohou klienti získat kontokorentní úvěr až do výše 20 000,– Kč a hotovostní úvěr na vysokoškolské studium až do výše 80 000,– Kč, doba splatnosti úvěru je až 10 let a klienti mohou odložit splátky jistiny až na dobu po studiu. Díky programu mohou studenti dále získat příspěvek 200,– Kč na studentskou kartu ISIC. Program Student+ nahrazuje v nabídce banky dosavadní produkty pro studenty – Sporojunior a Sporostudent.

Klára Gajdušková
České spořitelny, a.s.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).