Hlavní navigace

Nový předseda a člen Dozorčí rady ČMHB

Praha, 18. srpna 2003 - Dozorčí rada Českomoravské hypoteční banky na svém zasedání v minulém týdnu přijala rezignaci pana Carla Rosseye na členství v orgánu a současně zvolila svým předsedou pana Philippa Moreelse, člena představenstva a vrchního ředitele ČSOB. Novým členem dozorčí rady se také stal Ing. Martin Buchar, ředitel distribuce ČSOB.

Philippe Moreels (*1959) – předseda Dozorčí rady ČMHB, a.s.

Philippe Moreels je absolventem Solvey Business School na Svobodné univerzitě v Bruselu. Začal pracovat jako analytik a později jako vnitřní auditor v Unilever Group. Poté působil v různých řídích funkcích ve Standard Chartered Bank a Westdeutsche Landesbank. Od roku 1993 do příchodu do ČSOB pracoval v Tatrabance na Slovensku nejprve jako operační ředitel a od roku 1998 byl členem jejího představenstva. Od března 2002 je členem představenstva a vrchním ředitelem ČSOB. Pan Moreels vykonává i funkci předsedy Dozorčí rady ČSOB stavebná sporiteľňa, a.s., na Slovensku.

Ing. Martin Buchar (*1970) – člen Dozorčí rady ČMHB, a.s.

Ing. Martin Buchar po absolvování studia na Vysoké škole chemicko-technologické studoval dva roky management na Univerzitě v Oxfordu. V průběhu studia ve Velké Británii pracoval pro J. P. Morgan. Po návratu do Prahy byl zaměstnán u A. T. Kearney a poté v Citibank v oblasti plánování a korporátní klientely. Následně se vrátil na seniorskou pozici do A. T. Kearney. Od července 2003 je ředitelem distribuce ČSOB. Není členem orgánů jiných společností.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).