Hlavní navigace

Na evropský trh pravidelné letecké přepravy vstupuje společnost AXEjet

Praha 28. května 2008 - Na evropský trh pravidelné letecké přepravy vstupuje letecká společnost AXEjet. Její služby na linkách z Prahy a Bratislavy budou moci vyzkoušet také zákazníci v České republice a na Slovensku. Za výhodné zaváděcí ceny budou moci navštívit na dvě desítky destinací – například Nice, Cannes, Ženevu či Sydney.

„S luxusní leteckou dopravou máme dlouholeté zkušenosti. Od svého vzniku se naše společnost specializovala především na provozování malých soukromých letadel a VIP charterových letů do oblíbených letních a zimních destinací. Díky úspěchu a oblibě těchto letů i mezi českou a slovenskou klientelou chceme nyní naše služby rozšířit také o pravidelné letecké linky. Ty jsou postavené na konceptu luxusu za dostupnou cenu. Podmínkou úspěchu našeho modelu je kromě efektivních interních procesů a prodeje letenek výhradně prostřednictvím internetu, rovněž outsourcing většiny klasických interních funkcí. Můžeme tak investovat mnohem více času a peněz do pohodlí a luxusních služeb pro naši klientelu,“ říká William S. Smith, CEO a zakladatel společnosti AXEjet.

Během letu na vybraných pravidelných linkách tak bude například možné zajít si na masáž či relaxovat ve vířivce. To vše v ceně letenky. Při příchodu na palubu dostane cestující uvítací drink a bude uveden ke svému sedadlu. Každá z letušek, které se u AXEjet nazývají JETušky, se bude klientům plně věnovat během celého letu. Cestujícím bude kromě masáží a vířivky k dispozici DVD, denní tisk a minibar.

„Široká nabídka luxusních služeb a excelentní servis na palubě jsou tím hlavním, čím se může malá dynamická letecká společnost odlišit. Prostor na trhu není velký. Na straně jedné čelíme konkurenci tradičních přepravců jakými jsou například British Airways nebo Air France, na straně druhé pak specializovaným leteckým společnostem jako NetJets zaměřeným zejména na poskytování luxusních služeb pro korporátní klientelu,“ dodává William S. Smith.

Letecký park společnosti AXEjet tvoří celkem 25 letounů pronajatých formou dlouhodobého operativního leasingu. Největší chloubou flotily jsou 2 letadla typu Airbus A319 Corporate Jet v luxusní úpravě s kapacitou 34 VIP míst a jeden stroj Boeing 737 Business Jet s kapacitou 50 VIP míst. Zbytek flotily tvoří 10 letadel typu Embraer Lineage 1000, 5 letadel typu Embraer Legacy 600, 4 letadla typu Gulfstream G550 a 3 menší letadla Hawker 4000. V rámci pravidelných letů budou letadla společnosti AXEjet létat do celkem 24 destinací.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).