Hlavní navigace

Martin Kupka novým hlavním ekonomem ČSOB

Novým hlavním ekonomem ČSOB se stal ing. Martin Kupka, CSc. (1962). Do dubna 2002 byl vedoucím ekonomického výzkumu ve skupině Patria Finance. ČSOB i Patria Finance jsou z pohledu vlastníka „sestry“, jsou tedy členy skupiny KBC v České republice. Organizační a personální změny, k nimž v současnosti dochází mezi oběma společnostmi, jsou vázány na očekávané obchodní synergie a souvisejí s konečnou podobou Skupiny ČSOB.

Martin Kupka vede v ČSOB nově vytvořené oddělení investičního výzkumu, integrující makroekonomický výzkum a analýzy finančních trhů s orientací na středoevropský region.

Martin Kupka vystudoval matematickou ekonomii na VŠE, postgraduální studia absolvoval na Akademii věd v Praze a v IUHEI v Ženevě. Po roce 1989 se spolupodílel na obnově výuky makroekonomie na Univerzitě Karlově, poté pracoval jako poradce českého ministra hospodářství a od roku 1994 jako analytik pro středoevropské trhy NRI ve Vídni. Po návratu z Rakouska působil ing. Kupka vedle skupiny Patria rovněž v pražské Raiffeisenbank ve funkci ředitele pro strategii a výzkum. Martin Kupka je ženatý, má jednu dceru a je mj. členem představenstva České společnosti ekonomické a předsedou dozorčí rady Nadace pro současné umění.

Součástí změn ve Skupině KBC v ČR je též vznik privátního bankovnictví pod křídly ČSOB, do něhož od tohoto měsíce přešli všichni manažeři klientských vztahů asset managementu z Patria Finance a odkud jsou již obsluhováni všichni klienti privátního asset managementu skupiny KBC v ČR.

Milan Tománek
výkonný ředitel