Hlavní navigace

Loňské nejabsurdnější bankovní poplatky letos příliš nebodují

Od 16. 12. 2006 mohou lidé hlasovat na portálu www.bankovnipoplatky.com ve II. ročníku ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek v ČR. I. ročník této ankety zcela suverénně ovládl poplatek za příchozí platbu, takže jsme jej pro II. ročník již nezařadili.

Letos je možné hlasovat o 15 absurdních bankovních poplatcích. Z I. ročníku jsme nominovali ty poplatky, které skončily na 2. až 6. místě. A po třech týdnech hlasování, kdy se ankety zúčastnilo více než 9 500 hlasujících to vypadá, že se priority klientů bank začínají měnit. Kromě poplatku za vedení běžného účtu, žádný jiný se zatím v popředí letošního hlasování nedrží. A i tento poplatek je překvapivě s 13% až na třetím místě.

A jak jsou na tom ostatní loňské absurdní poplatky:

Poplatek za správu úrokového zvýhodnění, který byl loni dokonce druhý, se letos zatím se 3,5% pohybuje kolem 10. místa.

Poplatek za zablokování ukradené platební karty, který byl loni čtvrtý, je se 4% zatím v poli poražených taktéž kolem 10. místa.

Poplatek za transakce do zahraničí (respektive jejich výše), který loni skončil na 5. místě je letos dokonce mezi posledními s 1,5%.

A poplatek za změnu údajů, loni šestý nejabsurdnější poplatek je zatím se 7% na 5. až 6. místě, takže obhájí loňskou pozici.

Celkem překvapivě zatím vede poplatek, který lidé při nominacích tak často neuváděli – poplatek za výběr platební kartou z bankomatu vlastní banky, který zatím získal „sympatie“ 22% hlasujících. Každopádně letošní ročník je mnohem vyrovnanější než ten loňský a nelze zatím odhadnout, který poplatek letos vyhraje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).