Hlavní navigace

Likvidátoři Kooperativy již operují v zatopených lokalitách

[Tisková zpráva] Již v průběhu víkendu Kooperativa zaznamenala několik set telefonátů na infolince 841 105 105, kam klienti hlásili první povodňové škody a informovali se o tom, jak mají v případě pojistné události postupovat.

„Největší nápor telefonátů očekáváme dnes a zítra, proto jsme na infolince posílili služby a zavedli speciální provolbu pro klienty postižené povodněmi. Měla by se tak minimalizovat čekací doba“, říká Miroslav Novák, ředitel centra likvidace majetku a odpovědnosti pojišťovny Kooperativa.

V současné době Kooperativa eviduje přes 500 škod v celkové výši cca 105 milionů Kč. Nejvíce jich je z Liberecka a Děčínska.  „Podle rozsahu povodní ale předpokládáme, že škody se mohou vyšplhat podstatně výše. Při červnových povodních jsme řešili cca 3000 škod za 250 milionů Kč, současné povodně mohu přinést škody ještě větší. Předpokládáme, že klienti budou škody hlásit nejméně v průběhu celého týdne“, doplňuje Miroslav Novák.

Do postižených oblastí již v neděli vyrazili likvidátoři pojišťovny Kooperativa. „Jakmile bylo možné se na postižená místa dostat, začali naši likvidátoři s prohlídkami a dokumentací pojistných událostí. Začali v nejpostiženějších obcích na Liberecku. Do konce týdne by tak mohli první klienti obdržet pojistné plnění“, slibuje Novák

Kromě výplaty pojistného plnění po ukončení pojistné události nabízí Kooperativa klientům i možnost požádat o výplatu zálohy na pojistné plnění. Stačí vyplnit příslušný formulář s likvidátorem, který škodu dokumentuje. Zálohu Kooperativa klientovi obratem poukáže na účet.

I nadále mohou klienti škody hlásit na infolince Kooperativy 841 105 105, on-line na www.koop.cz či na libovolném obchodním místě firmy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).