Hlavní navigace

LBBW Bank za rok 2010 vykázala 50 mil. Kč zisku před zdaněním

[Tisková zpráva] Banka zdvojnásobila své hypoteční portfolio, získala nové vklady, zvýšila kapitálovou přiměřenost na historicky vůbec nejvyšší úroveň a udržela dobrou likviditu a kapitálovou vybavenost.

LBBW Bank CZ vykázala za rok 2010 zisk před zdaněním ve výši 50 miliónů korun. Kladných výsledků banka dosahuje i na provozní úrovni, provozní zisk činí 25 miliónů Kč. Návrat zpět do černých čísel bance zajistil úspěšný prodej úvěrových, depozitních a investičních produktů, provedení kvalitativních změn ve firemním úvěrovém portfoliu a udržení rizikových a všeobecných nákladů na nízké úrovni.

V porovnání s předchozím rokem vzrostly klientské vklady v roce 2010 o téměř 4 %, přičemž jen vklady od soukromých osob vzrostly o 7,7 %. I přes relativně nízké základní úrokové sazby nabízela LBBW Bank velmi zajímavé podmínky pro spořicí účty, termínované vklady a strukturovaná depozita, což bance přivedlo nové klienty. Díky pozměněnému přístupu k firemním klientům a kvalitativním změnám v úvěrovém portfoliu došlo v meziročním porovnání k jeho mírnému poklesu. „Od roku 2010 je naším cílem stát se domácí bankou a poskytovat firemním klientům plnohodnotné moderní bankovní služby a ne jen možnosti financování,” říká Gernot Daumann, předseda představenstva. Změny v úvěrovém portfoliu měly vliv na celkovou bilanční sumu, která též mírně poklesla.

„Zvýšení kapitálové přiměřenosti na 15,2 %, což je v naší historii vůbec nejvyšší úroveň tohoto ukazatele, je důkazem finanční a kapitálové stability LBBW Bank. Jsem velmi potěšen, že jsme dokázali udržet silnou kapitálovou vybavenost a likviditu, což je velmi důležité pro naše plány do budoucna,” komentuje Gernot Daumann.

„Pro naše klienty a i pro banku byl rok 2010 velmi úspěšný v oblasti hypoték. Na trh jsme uvedli několik speciálních výhodných nabídek včetně hypotéky s plovoucí sazbou. Dokázali jsme zdvojnásobit naše hypoteční portfolio co do objemu a i počtu hypoték. Nicméně efekt nových hypoték se na našich výsledcích projeví až v průběhu tohoto roku. Zvýšená poptávka od fyzických osob je pozitivním signálem stabilizace trhu,” dodává Pavel Šuranský, ředitel divize Individuálního bankovnictví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).