Hlavní navigace

Kooperativa má tiskového mluvčího roku

Titul Tiskový mluvčí roku 2005 soukromé sféry získal Marek Vích z Kooperativy. Mezi mluvčími státních institucí zvítězil Petr Dimun z ministerstva spravedlnosti. Výsledky druhého ročníku prestižní ankety včera slavnostně vyhlásil její pořadatel - profesní sdružení Komora PR - v pražském hotelu Adria.

„Ocenění si velmi vážím, zejména proto, že o něm rozhodují zástupci médií – je to pro nás důkaz, že naše spolupráce s novináři je na vysoké úrovni. Není to samozřejmě cena jen pro mě, ale pro všechny mé kolegy, kteří se na externí komunikaci podílejí,“ zdůraznil Vích.

O nejlepších mluvčích roku rozhodují novináři, které Komora PR oslovila. Podle zástupce pořadatele Dity Reichové se letos organizátor soutěže obrátil na téměř 570 novinářů z celé ČR. „Bezmála polovina z oslovených novinářů se vyplněnými anketními lístky soutěže aktivně zúčastnila,“ uvedla.

Novináři mohli hlasovat ve třech kategoriích. Mezi mluvčími státních institucí zvítězil Dimun, který si tak oproti loňsku polepšil o jedno místo, druhá příčka patří mluvčí vlády Lucii Orgoníkové. O třetí místo se dělí Klára Volná z ministerstva informatiky a Blanka Kosinová z policejního prezidia. V soukromé sféře byl první Marek Vích z Kooperativy, druhou pozici obsadila Klára Gajdůšková z České spořitelny a bronz získal Ladislav Kříž ze společnosti ČEZ. Titul Němá barikáda, pro nejméně oblíbeného mluvčího, letos nebyl udělen.

Kooperativa, pojišťovna, a. s., je druhou největší pojišťovnou v ČR. V současné době má více než 300 obchodních míst a produkty Kooperativy lze sjednat i v pobočkách České spořitelny. Klientům je k dispozici dále několik tisíc externích spolupracovníků, nonstop zelená linka 800 105 105 a internetové stránky www.koop.cz. Firma má základní kapitál 2,8 miliardy Kč. V loňském roce zvýšila předepsané pojistné o 9,8 procenta na 26,5 miliardy Kč, což je s výrazným náskokem největší přírůstek pojistného na českém trhu. Rekordního výsledku dosáhla Kooperativa rovněž v oblasti zisku, jehož výše před zdaněním činila za loňský rok 1 304 milionů korun – v meziročním srovnání o 70 procent více.

Kooperativa je součástí jedné z největších evropských pojišťovacích skupi Vienna Insurance Group, která loni získala od prestižní agentury Standard & Poor´s rating A+ se stabilním výhledem. Koncern zaujímá v současnosti první či druhou pozici na trzích v Rakousku, v České republice, na Slovensku a v Rumunsku. K dalším klíčovým trhům náleží Polsko, Maďarsko, Chorvatsko, Srbsko a Černá Hora a Bulharsko. Dále je skupina zastoupena v Bělorusku, na Ukrajině, v Německu, v Lichtenštejnsku, v Itálii a ve Slovinsku. Žádný jiný pojišťovací koncern do takové míry prostor zemí střední a východní Evropy nepokrývá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).