Hlavní navigace

Kooperativa již vyřídila 200 škod z povodní

Již více než 200 pojistných událostí z letošních povodní kompletně vyřešila Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group. Celkové škody již přesahují 350 milionů Kč a pojišťovna registruje již více než 1800 nahlášených případů.

Klienti nahlásili rovněž přes 200 škod na vozidlech – díky unikátnímu živelnímu pojištění, které mají pouze vozy s povinným ručením u Kooperativy, vyplatí firma zákazníkům přibližně 10 milionů Kč. Mezi nejpostiženější oblasti patří Moravskoslezský kraj, kde Kooperativa registruje škody za takřka 200 milionů a následují Jihočeský, Olomoucký a Středočeský, kde se celková výše škod pohybuje od 20 do 40 milionů korun. Nejčastějším typem škody je vytopená budova či sklep, výjimkou nejsou ani rozsáhlé škody na infrastruktuře, zásobách a zboží.

Posílili jsme počet likvidátorů i operátorů v call centru a v postižených oblastech se pohybují nejen pracovníci likvidace, ale i obchodní zástupci Kooperativy, kteří všem poškozeným klientům pomáhají s hlášením škod a poskytují vešerou pomoc, která je třeba. Prioritou je pro nás rychlé vyřízení maxima pojistných událostí, zdůraznil předseda představenstva a generální ředitel Kooperativy Martin Diviš.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).