Hlavní navigace

Kofola oznamuje další významnou fúzi

[Tisková zpráva] Praha, 13. března 2006 – Akcionáři společností Kofola Holding a.s. a polské nápojářské trojky Hoop S.A. včera uzavřeli vstupní dohodu o možnosti sloučení obou firem. Po této fúzi by vznikla nápojářská skupina, která by působila na polském, českém, slovenském, maďarském a ruském trhu a jejíž celkový obrat by v přepočtu dosahoval více než 8.600.000.000 korun.

V důsledku spojení a konsolidace činnosti firem vznikne v Polsku společnost Kofola-Hoop S.A., která bude obchodována na varšavské Burze cenných papírů. Výsledkem fúze bude stav, kdy akcionáři Kofola Holding a.s. se sídlem v Ostravě budou většinovým vlastníkem takto vzniklé nové firmy.

Akcionáři budoucí společnosti Kofola-Hoop S.A. plánují využít důležitých synergií nákladů a příjmů, kterých bude dosaženo sloučením firem a intenzivně rozvíjet obchodní značky mezinárodního dosahu. Strany zamýšlejí v nejbližší době provést nezbytné průzkumy, analýzy a hodnocení pro projednání podrobných podmínek fúze v souladu s oboustranně schváleným harmonogramem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).