Hlavní navigace

Komerční banka přichází od 1. července 2009 s novou vlnou úprav poplatků s cílem maximálně zvýhodnit často využívané služby

Již v roce 2008 Komerční banka snížila ceny některých balíčků služeb a od začátku roku 2009 nabízí bezplatné výběry ze svých bankomatů již od základních embosovaných karet. „Podpora karetní oblasti, která je klienty tolik žádaná, je ústřední myšlenkou i letošní letní vlny změn poplatků,“ prozrazuje Jozef Ryšavý, vedoucí Marketingového plánování a řízení cen.

Už od začátku letních prázdnin KB nabídne jeden bezplatný výběr z bankomatu v zahraničí pro majitele studentských kont G2 nadstandard a pro majitele embosovaných kreditních karet. Bezplatný výběr se přitom vztahuje na jakýkoliv bankomat v zahraničí, není tedy omezen pouze na bankomaty mateřské skupiny Société Générale. Na letní dovolenou tak stačí přibalit kreditní kartu KB, která umožní nejen bezplatné a pohodlné platby v obchodech, ale v případě potřeby nabídne i bezplatný přístup k hotovosti, doplňuje Jozef Ryšavý. Pro studenty tato novinka znamená další zatraktivnění nabídky KB. Již od loňského léta mají totiž studenti s balíčkem G2 všechny příchozí transakce zdarma a ti s nadstandardní variantou mají už od začátku letošního roku všechny výběry z bankomatů KB bez poplatku. Nově je tak pro studenty dostupnější využití platební karty v zahraničí.

KB zároveň zcela ruší poplatek za službu cash back – výběr hotovosti při nákupu u obchodníka – a to jak pro debetní, tak pro kreditní karty. Díky této novince se platba kartou u obchodníka stává bezkonkurenčně nejpraktičtější možností použití platební karty. Na jednom místě může klient nakoupit, zaplatit za nákup a také získat potřebnou hotovost bez nutnosti hledat bankomat. Transakce platební kartou je v tomto případě zcela zdarma. Změny se dotýkají také úvěrových obchodů. Vzhledem k nákladům spojeným s administrativou, která vzniká při prodlevách ve splácení, KB harmonizuje poplatky za upomínky zasílané při nedodržení splátky. Cena první upomínky je symbolických 20 Kč a klienta upozorňuje na nedodržení termínu splátky. Zaslání druhé upomínky již plně zohledňuje náklady na náročnou administrativu a je zpoplatněno 500 korunami. Ceny jsou shodné pro spotřebitelské i podnikatelské úvěry a debety.

Nákladnost práce s hotovostí KB promítá do cen za směnárenské operace. Prodej i nákup cizí měny bude nově zpoplatněn jednotnou sazbou 2,5 %, minimálně 50 Kč. Opět platí, že pro cesty do zahraničí jsou pro klienta určitě nejpohodlnější a nákladově nejefektivnější variantou platby platebními kartami přímo u obchodníků, které jsou zcela zdarma.

Aktuální změny poplatků sledují nastavenou cenovou politiku banky. Chceme reagovat na potřeby klientů a poskytovat atraktivní ceny tam, kde je klienti ocení. Současné tržní prostředí však na druhé straně přináší zvýšené nároky především v oblasti financování, kde reálné náklady spojené se službami banky promítáme do cen našich služeb, uzavírá Jozef Ryšavý.

Kromě změn v poplatcích přechází Komerční banka od 1. července 2009 na novou telefonní platformu. Od tohoto data budou všechna telefonní čísla Komerční banky začínat předvolbou 9555, bez ohledu na lokalitu. V této souvislosti se změní také telefonní číslo služby telefonního bankovnictví Expresní linka a jeho tarifikace. Nové telefonní číslo Expresní linky bude 955 559 559. Všechny funkce Expresní linky zůstávají beze změn zachovány, stejně tak i přístupová hesla. Spojení na nové číslo už nebude voláním na zelenou linku, ale bude účtováno operátorem klienta jako hovor na běžnou pevnou linku, včetně možnosti využití volných minut dle tarifu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).