Hlavní navigace

Jubilejní online palubní vstupenka je na světě

Letecká společnost British Airways patří k průkopníkům v oblasti online služeb. Tuto skutečnost potvrdila dnešní jubilejní událost, kdy z pražské Ruzyně odletěl deseti tisící zákazník s online palubní vstupenkou. Online služby jsou v České republice stále oblíbenější. Neustále přibývá lidí, kteří volí z důvodu usnadnění svých cestovních plánů možnost rezervovat si letenku, ubytování, automobil a další služby na internetových stránkách leteckých společností. Od února 2007 nabízí letecká společnost British Airways na svých stránkách ba.com mimo jiné možnost si vytisknout online palubní vstupenku (Online boarding pass) z pohodlí svého domova.

Koncem minulého roku došlo k rozsáhlým úpravám internetových stránek letecké společnosti British Airways. Nové stránky ba.com umožňují snazší orientaci zákazníků díky zjednodušenému vyhledání destinace, letového řádu, ceny a dalších informací. Zákazník může z pohodlí domova provést rezervaci, zaplatit a následně 24 hodin před odletem využít možnosti odbavení přes internet (online check-in). Odbavení přes internet umožňuje zákazníkovi si na internetových stránkách ba.com zvolit své sedadlo na palubě letadla v předstihu. Každý zákazník obdrží 24 hodin před odletem email, kde nalezne veškeré informace o svém letu, službách, které bude mít možnost využít během letu a po příletu do cílové destinace. Součástí emailu je i možnost se přihlásit na svůj let a vytisknout si svoji online palubní vstupenku v pohodlí svého domova. Online palubní vstupenka zásadním způsobem šetří čas cestujících strávený na letišti. Pokud má cestující pouze příruční zavazadlo může po příjezdu na letiště směřovat se svou vytištěnou palubní vstupenkou přímo k pasové kontrole, aniž by se musel zdržovat čekáním u odbavovací přepážky. Pokud zákazník má zavazadlo k odbavení, musí k přepážce přistoupit, ale pouze, aby odevzdal svá zavazadla k odbavení.

„Česká republika prochází neuvěřitelným boomem v oblasti online služeb. V porovnání s minulým rokem jsme prodali na našich internetových stránkách ba.com o 121,7 % víc letenek World Traveller, nebo-li letů v ekonomické třídě do dálkových destinací, dodává Anna Ingham-Grant, Commercial Manager pro Českou republiku, Maďarsko a Slovensko.

Slova regionální ředitelky potvrzují i údaje, které ukazují, že mezi nejžádanějšími destinacemi na internetových stránkách ba.com jsou ze Severní Ameriky města New York, Washington, Los Angeles, San Francisco, Miami a Boston. Češi si oblíbili také Vancouver, Calgary, Toronto, ale i Johannesburg a Sydney. Cesta do zámoří za zvýhodněnou cenu může začít již doma na webových stránkách ba.com, kde je uvedena i podrobná nabídka cest do zámořských destinací za atraktivní ceny. V současné době probíhá na internetových stránkách ba.com speciální nabídka letů na americký kontinent a do Londýna.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).