Hlavní navigace

Jacob Sadilek se stal čtvrtým členem představenstva Stavební spořitelny ČS

Dozorčí rada Stavební spořitelny České spořitelny, a. s., zvolila 12. prosince 2003 pana Jacoba Sadilka novým členem představenstva. Jde o závěrečnou personální změnu při rekonstrukci nejvyššího managementu, kterou Stavební spořitelna zahájila v srpnu letošního roku. Představenstvo má nyní čtyři členy a je tak kompletní.

Stavební spořitelna České spořitelny v současné době prochází náročnou transformací, která má za cíl vybudovat klientsky orientovanou firmu a posílit její konkurenceschop­nost, efektivnost hospodaření i vnitřní flexibilitu. Součástí transformace jsou i personální změny, které jsme zahájili již v létě letošního roku. Volba pana Sadilka, který má bohaté zkušenosti s bankovnictvím v České republice i v zahraničí, členem představenstva banky tak do tohoto konceptu logicky zapadá, řekl Martin Škopek, předseda dozorčí rady Stavební spořitelny.

Stavební spořitelna České spořitelny patří k absolutní špičce stavebních spořitelen v České republice a je nepochybné, že má před sebou velký růstový potenciál. Měl jsme možnost sledovat dynamické změny z posledních měsíců, kterými banka prochází a jsem rád, že se budu moci na tomto procesu podílet, řekl Jacob Sadilek.

Pan Jacob Sadilek (*1949) studoval na Vysoké škole ekonomické v Praze a absolvoval na Erasmus University Rotterdam v roce 1976. Až do roku 1997 působil v bankovním sektoru v Amsterdamu a Londýně. Pak odešel do Prahy jako zástupce generálního ředitele ABN AMRO Bank N.V. pro Českou republiku. V letech 2000 až 2002 vedl pražskou pobočku EBRD Česká republika. Před příchodem do Stavební spořitelny privatizoval z pověření britské vlády/DFID v Srbsku a Černé Hoře Montenegrobanku, kde působil současně jako generální ředitel. Ve Stavební spořitelně ČS bude odpovědný za řízení rizik, schvalování úvěrů, back-office a klientský servis.

Klára Gajdušková
České spořitelny, a.s.