Hlavní navigace

ISČS má už 450 tisíc podílníků

Většina přírůstků majetku tuzemských fondů směřuje do fondu SPOROINVEST, který míří ke 38 miliardám Kč majetku

Hranici 450 tisíc podílníků v těchto dnech překročila Investiční společnost České spořitelny (ISČS). Počet investorů, kteří si koupili některý z jejích podílových fondů, tak za poslední dva roky tak vzrostl o 50 %.

Většina nových zájemců investuje hlavně do zajištěných fondů, které jsou letošní novinkou, a především pak do fondu peněžního trhu SPOROINVEST, říká náměstek generálního ředitele ISČS Martin Burda.

SPOROINVEST letos zaznamenává rekordní přírůstky a aktuální hodnota jeho majetku přesahuje 37 miliard Kč. Za minulý týden do něj investoři vložili dalších téměř čtvrt miliardy korun., což je opět zdaleka největší přírůstek mezi podílovými fondy v České republice. SPOROINVEST letos posiluje své postavení nejsilnějšího fondu v ČR a zároveň zvyšuje tržní podíl celé investiční společnosti na trhu, říká Martin Burda. Současný tržní podíl ISČS mezi tuzemskými fondy podle něj představuje plných 50 %.

Rekordní zájem o SPOROINVEST vychází podle Martina Burdy z jeho stability spojené s minimálními výkyvy kurzu. Výkonnost SPOROINVESTU za posledních 12 měsíců pak představuje 2,45 %. Na tuto výkonnost, která je mezi srovnatelnými fondy nejvyšší, má příznivý vliv nejen zkušenost manažerů ISČS, ale i sama velikost fondu. Ta umožňuje každoročně objednávat řadu emisí pokladničních poukázek přímo na míru, za výhodnějších podmínek, než mohou získat menší fondy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).