Hlavní navigace

Informační linky budou fungovat minimálně do konce května

Pracovníci odboru daně z přidané hodnoty vyřídili za dobu fungování telefonních informačních linek (+420 257 044 164 +420 257 044 179), tj od 5. dubna do dnešního dne zhruba 6 500 dotazů z oblasti zákona o DPH a jeho uplatnění v praxi po našem vstupu do EU. Mezi nejčastější dotazy patřila nejprve otázka placení záloh, která se však schválením nového zákona stala bezpředmětnou. V současné době je největší zájem o problematiku uplatňování sazeb DPH, uplatňování daně u přepravních služeb, u vratných obalů a při pořízení dopravních prostředků.

Pracovníci odboru mezinárodních daňových vztahů v období od ledna do dubna na další informační lince (+420 257 044 202) zodpověděli více než 1500 telefonních dotazů, týkajících se zejména formátu DIČ a ověřování DIČ, dodání či pořízení zboží, třístranného obchodu mezi členy EU.

Informační linky jsou v provozu v pracovní dny od 8 do 16 hodin a budou fungovat minimálně do konce května letošního roku.

Ministerstvo financí postupně také uveřejňuje na svých webových stránkách (www.mfcr.cz) nejčastější dotazy a odpovědi na ně.

Informační telefonní linky jsou v provozu také na všech finančních ředitelstvích v pracovních dnech od 9 do 15 hodin.

Informační linky MF ČR o podobě zákona o DPHInformační telefonní linky jsou v provozu na všech finančních ředitelstvích v pracovních dnech od 9 do 15 hodin.
Finanční ředitelství pro hl.m.Prahu: +420 224 042 428 +420 224 042 429 Podatelna@pm.ds.mfcr.cz
Finanční ředitelství v Praze: +420 257 004 111 +420 234 009 111 Podatelna@pr.ds.mfcr.cz
Finanční ředitelství v Ústí nad Labem: +420 475 252 241 +420 475 252 244 Podatelna@ul.ds.mfcr.cz
Finanční ředitelství v Plzni: +420 377 160 431 +420 377 160 413 Podatelna@pl.ds.mfcr.cz
Finanční ředitelství v Českých Budějovicích: +420 387 722 444 +420 381 480 404 Podatelna@cb.ds.mfcr.cz
Finanční ředitelství v Hradci Králové: +420 495 851 126 +420 495 851 203 Podatelna@hk.ds.mfcr.cz
Finanční ředitelství v Brně: +420 542 192 512 +420 542 192 501 Podatelna@br.ds.mfcr.cz
Finanční ředitelství v Ostravě: +420 596 651 213 +420 596 651 456 Podatelna@os.ds.mfcr.cz

Uvedené informační linky jsou rovněž určeny obcím, které jsou plátci DPH.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).