Hlavní navigace

Španělský vlajkový dopravce Iberia hlásí svůj vstup na Letiště Praha

Iberia, největší španělská letecká společnost a jednička na trhu v letecké dopravě mezi Evropou a Latinskou Amerikou, otevře v nové zimní sezóně pravidelnou linku mezi Prahou a Madridem. Cestujícím nabídne pět spojení mezi oběma metropolemi týdně a celou síť navazujících letů.

„Pro Letiště Praha je příchod společnosti Iberia významnou událostí,“ uvádí Jiří Pos, výkonný ředitel Letiště Praha pro Letecký obchod a provoz a dodává: „Tento renomovaný síťový dopravce rozšíří nabídku spojení nejen do Madridu a dalších míst ve Středozemí, ale také do Latinské Ameriky. Iberia nabízí denní spojení se 17 destinacemi v této oblasti.“

Iberia bude létat na trase Praha – Madrid každé pondělí, úterý, čtvrtek, sobotu a neděli. Na linku nasadí stroje Aribus A-319 a A-320. Z Letiště Praha cestujícím poskytne návaznou síť spojení do 35 míst ve Španělsku, dále do Lisabonu a do Porta, do některých měst v Africe, USA a Latinské Americe.

Zájem o spojení se Španělskem rok od roku roste. V aktuálně vyhodnoceném červenci se Madrid i Barcelona dostaly do TOP 15 nejoblíbenějších destinací. U obou měst počty cestujících v meziročním srovnání narostly ve zmiňovaném měsíci o cca 8 %.

Iberia, která přepraví každoročně okolo 33 milionů cestujících, byla založena před osmdesáti lety. Je členem aliance "oneworld“. Domovským letištěm aerolinií je Barajas Int’l Airport (Madrid).

Eva Krejčí
tisková mluvčí Letiště Praha, s. p.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).