Hlavní navigace

Home Credit: O úvěr si zatelefonovalo už 350 000 lidí

O Telefonní půjčku Home Credit si za roční dobu její existence zavolalo už bezmála 350 tisíc lidí. Od svého uvedení na trh v květnu loňského roku získala rozhodující podíl mezi bezúčelovými hotovostními úvěry Home Credit. Po telefonu si půjčují hlavně třicátnice z menších měst a obcí do 10 000 obyvatel.

Doba čtení: 1 minuta

„K nejúspěšnějším měsícům Telefonní půjčky co do objemu poskytnuté jistiny patřil loňský listopad, kdy Home Credit tímto způsobem lidem půjčil 112 milionů korun,“ uvádí Erich Čomor, předseda představenstva a generální ředitel Home Credit a. s., a dodává: „Očekáváme, že zájem o hotovostní úvěry s vyřízením na dálku – telefonicky nebo přes internet – mezi českými spotřebiteli dále poroste. Lidé oceňují, že získání peněz touto cestou je jednoduché a rychlé, z psychologického hlediska zde svou roli hraje i jistá míra anonymity.“

Během dvanácti měsíců, kdy Home Credit Telefonní půjčku nabízí, zaznamenala bezplatná klientská linka bezmála 350  000 hovorů. I z tohoto hlediska byl nejúspěšnějším měsícem listopad loňského roku, kdy počet telefonátů dosáhl 48  772. Nejvíce hovorů v jediném dni – celkem 3  649 – se uskutečnilo v pondělí 4. prosince 2006. Průměrná výše Telefonní půjčky činí 20  000  Kč. Jejími nejčastějšími klienty jsou lidé ve věku od 25 do 44 let. 55 % všech klientů tvoří ženy. 43 % klientů bydlí v menších městech a obcích do 10  000 obyvatel.

O Telefonní půjčce

Telefonní půjčku si klient vyřídí z pohodlí domova a bez vyplňování složitých formulářů. Stačí, když zavolá na bezplatnou zákaznickou linku a sdělí operátorovi požadované informace. Poté, co obdrží písemné vyjádření společně se smlouvou, si hotovost vyzvedne na poště. Od poloviny června si bude moci zvolit i možnost, aby mu byly peníze zaslány na běžný účet. Klientská linka je dostupná 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Díky tomu, že si klient půjčku vyřizuje z domova, má dostatek prostoru i klidu k detailnímu prostudování veškerých smluvních podmínek. Úroková sazba Telefonní půjčky se pohybuje od 18,9 %. Až do konce července mohou zákazníci získat 30  000  Kč za zvýhodněnou měsíční splátku 699  Kč.