Hlavní navigace

Global Payments oznámilo uzavření smlouvy o akvizici podílu v ruském úvěrovém registru

Global Payments Inc. (NYSE:GPN), vedoucí světový poskytovatel služeb v oblasti elektronického zpracování plateb oznámil, že jím majoritně vlastněná společnost Global Payments Europe, a.s. (dříve MUZO) uzavřela dohodu o nákupu padesátiprocentního podílu ve společnosti BKI Scoring.ru LLC. Tato ruská společnost s ručeným omezením poskytuje služby úvěrového registru ruským finančním institucím.

Kromě toho, Ruská banka Home Credit and Finance Bank (HCFB), majoritně vlastněná finanční skupinou PPF, uzavřela smlouvu o nákupu zbývajícího 50% podílu ve společnosti BKI Scoring.ru LLC. Global Payments Europe v současné době poskytuje bance HCFB procesing a další služby spojené s vydáváním kreditních karet. Obě společnosti, Global Payments Europe a HCFB budou služby úvěrového registru poskytovat společně. Transakce ještě podléhá schválení ruských regulačních úřadů.

V současné době poskytuje BKI Scoring.ru LLC své služby téměř čtyřiceti ruským finančním institucím. Po uzavření transakce předpokládají HCFB a Global Payments Europe přejmenování společnosti BKI Scoring.ru LLC na Global Payments Credit Services LLC.

Ladislav Chvátal, výkonný ředitel retailového bankovnictví a spotřebitelských financí a člen představenstva PPF, řekl: Jsme potěšeni spolupracovat s Global Payments na takto význačné příležitosti a očekáváme, že jejich znalosti a zkušenosti z oblasti kreditních karet nám pomohou dosáhnout na území Ruské federace našich strategických cílů.

Jsme nadšeni z opětovné spolupráce se společností HCFB a z posílení našeho partnerství skrze další výjimečnou příležitost na expandujícím ruském finančním trhu, řekl Carl J. Williams, President Worldwide Payment Processing, Global Payments Inc.

Petr Sedláček, generální ředitel a předseda představenstva Global Payments Europe, řekl: Služby úvěrového registru jsou důležitou součástí našeho stávajícího byznysu i dlouhodobé růstové strategie. Věříme, že partnerství s HCFB společně s našimi zkušenostmi s projekty registrů dlužníků v České a Slovenské republice nám pomohou dosáhnout význačný tržní podíl také v Ruské federaci.

Chvátal dodává, že banka HCFB již získala značný podíl ruského trhu v oblasti spotřebitelských úvěrů. Na konci roku 2004 vstoupila HCFB na trh s kreditními kartami. Během první poloviny roku 2005 HCFB pokračovala ve svojí expanzi do ruských regionů a zároveň aktivně budovala distribuční síť, zahrnující přibližně 12 700 prodejních míst.

Akciová společnost Global Payments Europe (MUZO) poskytuje finančním institucím komplexní služby v oblasti vydávání, správy a personalizace bankovních i nebankovních karet, zpracování transakcí, instalace a údržby bankomatů a platebních terminálů, vývoje platebních systémů a řešení. Platforma společnosti MUZO byla jednou z prvních na evropském trhu, které vyhověly mezinárodním standardům EMV pro čipové platební karty.

Společnost Global Payments Inc., kotovaná na burze NYSE, je přední světový dodavatel řešení pro elektronický platební styk pro spotřebitele, obchodníky, nezávislé prodejní organizace, finanční instituce, státní úřady a nadnárodní společnosti ve Spojených státech, Kanadě, Latinské Americe, Evropě a Asii. Global Payments nabízí kompletní portfolio řešení bezhotovostních operací pro platební karty včetně kreditních a debetních karet, korporátních nákupních karet, dárkových karet, garantovaných šeků, ověřování a proplácení šeků, správy terminálů. Společnost též poskytuje služby peněžních převodů z USA a Evropy do zemí Latinské Ameriky, Maroka a na Filipíny. Další informace o společnosti a jejích službách naleznete na adrese http://www.globalpaymentsinc.com.

Ing. Jiří Hollan
Global Payments Europe, a.s. – MUZO

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).