Hlavní navigace

Generali Holding Vienna má nové vedení

Dne 1. ledna 2005 se funkce předsedy představenstva Generali Holding Vienna AG oficiálně ujal Karl Stoss (48). Po několika měsících příprav tak v této pozici vystřídá Dietricha Karnera (65).

Nový předseda představenstva Karl Stoss při svém jmenování stručně představil vizi pro několik příštích let:V zemích střední a východní Evropy chceme pokračovat v růstu vlastními silami anebo prostřednictvím cílených akvizic. Naším záměrem je během tří až pěti let zvýšit podíl těchto zemí na objemu přijatého pojistného a celkovém hospodářském výsledku naší skupiny na jednu třetinu. V Rakousku by se společnost měla soustředit na pokračující zkvalitňování služeb a posilování prodeje.

Podle Sergia Balbinota, generálního ředitele mateřské italské společnosti Assicurazioni Generali, je Karl Stoss ideálním nástupcem Dietricha Karnera. Do této funkce jsme jmenovali vysoce kvalifikovaného odborníka z finančního sektoru, jednoho z nejlepších v Rakousku, zdůraznil Balbinot a dodal, že Karl Stoss představuje pro Generali Vienna Group pokračovatele v dynamickém rozvoji. Odborné znalosti z oblasti bankovnictví, které Stoss do společnosti přináší, mají mít pro její strategický rozvoj rozhodující význam.

Dietrich Karner vedl vídeňskou skupinu od roku 1986, v Generali působil 41 let. Dietrich Karner úspěšně obhájil naši pozici na klíčovém trhu v Rakousku, navíc rozvinul obchodní aktivity i do oblasti střední a východní Evropy, ocenil práci dosavadního předsedy pan Balbinot. Vstup Generali Vienna Group na středo- a východoevropské pojistné trhy se uskutečnil v roce 1989 vstupem na maďarský trh. Dnes působí celkem v sedmi státech tohoto regionu, od roku 1993 má opětovné zastoupení i v České republice.

Od 1. ledna 2005 tvoří představenstva Generali Holding Vienna AG následující členové:

• Karl Stoss – předseda
  • Werner Moertel
  • Jörg Oliveri del Castillo-Schulz
  • Hans Peer
  • Walter Steidl

Dietrich Karner zůstává nadále členem několika dozorčích rad skupiny Generali.

Ing. Renata Werliková
Vedoucí oddělení Marketing servis

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).