Hlavní navigace

GENERALI A PPF GROUP: PODPIS SMLOUVY O VYTVOŘENÍ GENERALI PPF HOLDING B.V.

Nový společný podnik Generali PPF Holding bude jednou z nejvýznamnějších pojišťovacích skupin v regionu střední a východní Evropy s celkovými aktivy v hodnotě 5,1 miliardy euro, příjmy z předepsaného pojistného ve výši 2,6 miliardy euro a více než 9 milióny klientů.

Milán – 10. července 2007. Dnes byla podepsána konečná verze smlouvy o společnosti Generali PPF Holding, společném podniku Assicurazioni Generali a PPF Group N.V. Společnosti Generali a PPF Group převedou svá aktiva z pojišťovacích činností ve střední a východní Evropě na tento nový subjekt a tím vytvoří jednu z předních pojišťovacích společností v daném regionu, s příjmy z předepsaného pojistného ve výši 2,6 miliardy euro a více než 9 milióny klientů.

Založení společného podniku je důležitým krokem ve strategické expanzi obou skupin v jednom z nejatraktiv­nějších regionů pro pojišťovací služby a vytvoří silnou platformu pro možnosti dalšího růstu v okolních oblastech.

Smlouva, která stvrzuje ujednání a podmínky zveřejněné již 26. dubna, stanovuje hodnotu aktiv z pojišťovacích služeb ve střední a východní Evropě, která budou převedena společností PPF Group na 3,6 miliardy euro a aktiv převáděných Generali na 1,5 miliardy euro. Dále Generali Group zaplatí společnosti PPF Group 1,1 miliardy euro za získání 51% podílu ve společném podniku. PPF Group bude vlastníkem zbývajících 49 %.

Sergio Balbinot, generální ředitel Generali Group a předseda představenstva Generali PPF Holding, událost komentoval:

“Podepsání smlouvy proběhlo mnohem dříve před původně plánovaným datem a významně posiluje naše aktivity v jednom z nejatraktiv­nějších regionů na světě co se týče pojištění. Dosažením dalšího strategického cíle tato smlouva urychlí naší expanzi a umožní nám plně využít naše kapacity ve prospěch klientů i akcionářů.

“Znovu jsme projevili naše schopnosti využít ty nejlepší příležitosti, které trh nabízí – příležitosti, které skupina Generali vyhodnocuje a vybírá podle vytváření hodnoty a ziskovosti.” “Dle našich zkušeností z jiných zemí věříme, že jsme vytvořením partnerství s místním subjektem, jakým je skupina PPF, která zaznamenává úctyhodné výsledky v tomto regionu, podnikli vskutku vítězný krok,” pokračoval Sergio Balbinot. “Ve všech ohledech lze považovat Assicurazioni Generali za jednu z nejaktivnějších nadnárodních společností na trzích s vysokým růstem, což bude základem úspěchu mezinárodních hráčů v několika příštích letech.”

Ladislav Bartoníček, generální ředitel Generali PPF Holding a předseda představenstva České pojišťovny, dodal:

“Nově založená společnost Generali PPF Holding bude významným základem pro další aktivity založené na již prokázaných výsledcích skupiny PPF ve zvyšování hodnoty firem v regionu střední a východní Evropy a pojišťovacích zkušenostech, schopnostech a finanční síle Generali. Jsem zcela přesvědčen, že společnost Generali PPF Holding bude mít strategické a manažerské schopnosti, které jí zaručí úspěch na rychle rostoucích pojišťovacích trzích.” Ladislav Bartoníček dále řekl: “Nyní budujeme silný a zkušený mezinárodní manažerský tým , který má za cíl vytvořit nejlepší pojistné produkty na všech trzích, kde působíme a dosáhnout budoucího růstu hodnoty pro akcionáře.”

Aktivity společnosti Generali PPF Holding by měly být spuštěny ke konci tohoto roku. Celá transakce podléhá schválení ze strany příslušných úřadů. 2

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).