Hlavní navigace

GE Capital Bank vylepšila podmínky Malé podnikatelské půjčky pro malé a střední podniky

18. listopad 2002

Na základě průzkumu mezi klienty přistoupila GE Capital Bank k vylepšení podmínek, za jakých malým a středním podnikům poskytuje Malou podnikatelskou půjčku. Od počátku roku čerpali klienti půjčku v objemu 544 milionů korun. Do konce října půjčila GE Capital Bank malým a středním podnikatelům již 5,75 miliardy korun, což je o 64 procent více, než za stejné období loni.

Dynamicky se vyvíjí zejména zájem o Malou podnikatelskou půjčku, který vzrostl meziročně měřeno financovaným objemem téměř třikrát. „Přednostmi, které malé a střední firmy u Malé podnikatelské půjčky oceňují, jsou neúčelovost úvěru a rychlost jejího vyřízení,“ říká Jan Rollo, ředitel komerčního bankovnictví GE Capital Bank.

Výraznou výhodou je zrychlený schvalovací proces, který umožňuje sdělit klientovi rozhodnutí o poskytnutí úvěru do 2 pracovních dnů (dříve 5 pracovních dnů).

GE Capital Bank poskytuje Malou podnikatelskou půjčku od 500 tisíc do 3 milionů korun, zatímco doposud to bylo 2,5 milionu korun. Splatnost úvěru je až pět let. Úvěr je jištěn nemovitostí, jejíž odhad je nezávislými znalci zpracováván přednostně.

S platností od 13. listopadu došlo navíc k poklesu základní sazby (MBR), od které se odvíjí úročení Malé podnikatelské půjčky. GE Capital Bank plně reagovala na krok centrální banky a snížila MBR o 0,25 procentního bodu na 3,45 procenta.

I vzhledem k obrovské úvěrové expanzi získala GE Capital Bank ocenění Nejdynamičtější banka roku 2002, udělované porotou 300 odborníků z řad akademické obce, státních a regulačních orgánů nebo žurnalistů. Měřeno počtem podnikatelských subjektů, drží banka 10 procentní podíl na trhu.

Jan Hainz, tiskový mluvčí GE Capital Bank

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).