Hlavní navigace

GE Capital Bank nabízí O.K. kartu až do konce roku 2002 za výhodnějších podmínek

8. října 2002

O.K. karta společnosti GE Capital Multiservis, která je nejvíce využívanou kartou splátkového prodeje v České republice, je od konce září až do prosince 2002 dostupná za zvýhodněných podmínek na všech 187 obchodních místech GE Capital Bank. Je vydávaná k běžnému účtu a má velmi výhodnou úrokovou sazbu.

Klient, který má zřízen nebo si zřídí u GE Capital Bank běžný účet, má možnost získat od sesterské společnosti GE Capital Multiservis O.K. kartu se sníženou úrokovou sazbou 1,65 procent měsíčně (běžná úroková sazba O.K. karty vydané u obchodníka je 1,89 procent). „Měsíční úroková sazba O.K. karty 1,89 procent je nejnižší úrokovou sazbou ze všech karet splátkového prodeje v České republice. Možnost vydání O.K. karty s nižší měsíční úrokovou sazbou 1,65 procent je dalším důkazem toho, že chceme ještě více zvýhodnit spokojené zákazníky GE Capital, kteří využívají více našich produktů,“ uvedl ředitel a předseda představenstva GE Capital Multiservis Jiří Pathy.

Zvýhodněnou sazbu u O.K. karty může získat každý zájemce, který splní standardní podmínky pro vydání O.K. karty (detaily jsou uvedeny na konci tiskové zprávy „Poznámka“) a má již založený nebo si založí běžný účet u GE Capital Bank. Klient pak hradí měsíční splátky z běžného účtu u GE Capital Bank prostřednictvím trvalého příkazu nebo inkasem, nikoli složenkami. „Kromě výhodnější úrokové sazby je klientům, kteří mají O.K. kartu vydanou ke svému běžnému účtu u GE Capital Bank, prodloužena doba, do kdy mohou uskutečnit první nákup, na 6 měsíců. Klient nic neplatí do té doby, dokud O.K. kartu skutečně nepoužije,“ vysvětluje Jiří Pathy.

Zvýhodněnou O.K. kartu má možnost získat i klienti GE Capital Bank, kteří si pořídí běžný účet GEnius s Mobil Bankou nebo jsou již jeho vlastníkem. Od začátku září 2002 mohou tito klienti navíc získat u GE Capital Bank nový atraktivní mobilní telefon NOKIA 3410 nebo Motorola Accompli 008 na O.K. kartu za zvýhodněnou měsíční sazbu 1,65 procent a splácet pouhých 500 korun měsíčně.

„U této speciální nabídky s O.K. kartou s úvěrovým rámcem do 20 tisíc korun dokonce není třeba předkládat potvrzení o příjmu, jako je tomu ve standardních případech,“ říká Jiří Pathy. Hlavní výhodou je pro klienta to, že i když nebude mít momentálně volné prostředky na nový mobilní telefon, může jej prostřednictvím O.K. karty získat na splátky a dokonce za zvýhodněných podmínek.
Všem klientům, kteří si od konce září pořídí O.K. kartu, bude v uvítacím dopise zaslána plastová O.K. karta s logem GE Capital Bank. Bližší informace o O.K. kartě mohou klienti nalézt na bezplatné telefonní lince 800 131 111 nebo na internetové adrese: www.okkarta.cz nebo na www.gecapital.cz.

Poznámka – Informace o O.K. kartě:

Nákupní úvěrová O.K. karta je založena na principu revolvingového (automaticky se obnovujícího) úvěru. Zákazník pouze jedinkrát uzavře smlouvu a při každém dalším nákupu se již prokazuje pouze O.K. kartou a občanským průkazem. Životnost této úvěrové karty je prakticky neomezena. Úvěrový rámec je u O.K. karty 20 násobkem zvolené měsíční platby a pohybuje se v rozmezí 10 000 – 75 000 Kč. Velmi široká je také využitelnost O.K. karty – lze s ní nakupovat nejen u 6 tisíc prodejců po celé České republice, ale také vybírat hotovost na všech 187 obchodních místech a ve více než 250 bankomatech GE Capital Bank. Při žádosti o O.K. kartu není třeba ručitele. Zákazník tak nemusí žádat nikoho ze svých blízkých o jištění úvěru. Nákup zboží na splátky je velmi rychlý, pohodlný a jednoduchý.

Příklad výhodného použití O.K. karty:

Zákazník právě narazil na mimořádnou nabídku nového televizoru se slevou ve výši 25 %. Cena po slevě je však stále 8 240 Kč. S takovým vydáním nepočítal, takže u sebe nemá ani korunu, ale byla by velká škoda nevyužít této šance (a Vánoce jsou již za dveřmi). Co takhle O.K. karta? Rozhodne-li se splácet měsíčně 1250 Kč, získává úvěrový rámec ve výši 25 000 Kč. S O.K. kartou zaplatí ihned v obchodě plnou cenu, tedy 8 240 Kč, ale ještě mu zůstane celých 16 760 Kč pro další potřebu. Celkem pak zaplatí v sedmi následujících splátkách 9 562 Kč. Koeficient navýšení činí 1,16. RPSN u tohoto případu činí 21,7%.

Jan Hainz, tiskový mluvčí GE Capital Bank